Монокума

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Монокума
Персонаж Danganronpa
Перша поява «Danganronpa: Trigger Happy Havoc (2010)»
Автор Кадзутака Кодака[en]
Дизайнер Руї Комацузакі
Виконавець
CMNS: Монокума у Вікісховищі

Монокума (яп. モノクマ), також відомий як Кума Моно, є відомим анімаційним персонажем та головним антагоністом знаменитої серії ігор і аніме Danganronpa.

Походження[ред. | ред. код]

Монокума був створений японським дизайнером персонажів і манґакою Кадзутакою Кодака. Перший раз він з'явився у світі у 2010 році, коли вийшла перша відеогра Danganronpa: Trigger Happy Havoc. Після того Монокума з'являвся у кожній частині серії.

Зовнішність[ред. | ред. код]

Монокума нагадує великого ведмедя, а його голова схожа на телевізор зі статичним зображенням та червоними світлодіодами у вигляді очей. Ця символіка вказує на його роль як ведучого гри та контролера подій у серії «Danganronpa».

Роль Монокуми[ред. | ред. код]

У світі «Danganronpa», Монокума виступає як головний ведучий гри смерті. Він видає різні завдання героям, зокрема розслідування вбивств та судові сесії, де гравці визначають, хто з них винен у злочинах. Монокума завжди прагне насолоджуватися хаосом та драмою.

Популярність[ред. | ред. код]

Монокума — один із найвідоміших персонажів Danganronpa, із яким створено багато виробів, фан-арту та косплею. Його популярність також призвела до виходу додаткових ігор, аніме-адаптацій та різноманітних товарів і предметів з образом Монокуми.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Monokuma Voices (Danganronpa). Behind the Voice Actors (англ.). 25 червня 2013. Архів оригіналу за 2 грудня 2016. Процитовано 4 травня 2014. A green check mark indicates that a role has been confirmed using a screenshot (or collage of screenshots) of a title's list of voice actors and their respective characters found in its opening and/or closing credits and/or other reliable sources of information.