Набій Teat-fire

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сосковий набій
Семизарядний револьвер .32-калібру, Single Action Belt Revolver. Ця копія належала генералу Абраму Дьюрі армії Союзу
Тип набою: Револьверний
Країна-виробник:  США
Було використано: Солдати армії Союзу
Війни та конфлікти: Громадянська війна в США
Історія виробництва:
Конструктор: Даніель Мур
Девід Вільямсон
Виробник: National Arms Company
Виготовлялось: 1864—1870
Характеристики
Діаметр кулі, мм: ,32 in (8,1 mm)

Сосковий набій (англ. teat-fire) був револьверним набоєм .32 калібру розроблений Даніелем Муром та випускався Муром та його партнером Девідом Вільямсоном для їхнього кишенькового револьвера. Набій випускали під марками Мура та National Arms компанії National Arms Company з Брукліну, штат Нью-Йорк в середині 19-го століття.

Сосковий набій .32 калібру Мура, представляв собою унікальний набій розроблений для обходу патенту Ролліна Вайта, який належав Горасу Сміту та Даніелю Вессону. Набій був дуже популярним під час громадянської війни, як серед солдатів так і серед військових. Сосковий набій не мав фланцю на донці, як звичайні набої, але мали закруглену задню частину, з невеликим "соском" який виступав через невеликий отвір у задній частині циліндра. У "соску" знаходилася капсульна суміш і при ударі курка відбувався постріл. Таким чином він був схожий на набій кільцевого запалення, але капсуль розташовувався не у фланці, а в центральному соску.[1] Існувало два варіанти "сосків": круглий та плаский. Пласка версія частіше зустрічається серед колекціонерів.

Кишеньковий револьвер Мура під сосковий набій .32 калібру був дуже популярним серед військових та цивільних під час громадянської війни в США. National Arms випустила приблизно 30000 револьверів в період з 1864 по 1870 роки, до придбання її компанією Colt's Manufacturing Company.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Walter, John (2006). The Guns That Won the West: Firearms on the American Frontier, 1848-1898. MBI Publishing Company. с. 108. ISBN 978-1-85367-692-5.
  2. Sapp, Rick (2007). Standard Catalog of Colt Firearms. F+W Media, Inc. с. 59–60. ISBN 978-0-89689-534-8.

Посилання[ред. | ред. код]