Напади гунча на річці Калі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Велетенський гунч, спійманий в Індії.

Напади гунча на річці Калі — це серія смертельних нападів на людей, які, як вважають, були скоєні гунчем вагою 90 кілограмів. між 1998 та 2007 роками.[1]

Напади[ред. | ред. код]

Перший напад[ред. | ред. код]

Перший напад стався в квітні 1998 року, коли о 13:00 17-річний Діл Бахадур під час купання в річці був затягнутий під воду на очах свого друга і кількох очевидців. Жодних останків не було знайдено навіть після триденних пошуків, які охопили 5 кілометрів.

Другий напад[ред. | ред. код]

Через три місяці в Дхарма-Гат хлопчика затягнули під воду на очах у його батька, який безпорадно спостерігав. Жодного трупа так і не знайшли.

Третій напад[ред. | ред. код]

Останній напад стався в 2007 році, коли 18-річний непальський чоловік зник у річці, затягнутий чимось, якого описали як "водяна свиня" брудного кольору.

Розслідування[ред. | ред. код]

Спіймати злочинця зголосився британський біолог Джеремі Вейд.

Джеремі зміг спіймати сома який важив 73 кілограма, що втричі перевищує вагу середнього гунча.[2][3]

Хоча Вейд оцінив, що риба була достатньо сильною і великою, щоб з'їсти маленьку дитину, він заявив в інтерв'ю, що вважає, що більші екземпляри, ймовірно, існують, і що екземпляр, який він спіймав, був недостатньо великим, щоб бути ймовірним людожером, виходячи з розмірів жертв.

Ці події були показані в програмі Річкові Монстри (1 сезон 2 серія).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mutant fish develops a taste for human flesh in India. The Telegraph (англ.). 9 жовтня 2008. Процитовано 10 травня 2024.
  2. www.animalplanet.com https://www.animalplanet.com/tv-shows/river-monsters/fish-guide/goonch-catfish-india-nepal/. Процитовано 10 травня 2024. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  3. Corpse-Eating Mutant Fish Caught. web.archive.org. 30 жовтня 2013. Процитовано 10 травня 2024.