Нетребовський Віталій Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нетребовський Віталій Анатолійович
 Капітан
Загальна інформація
Народження 1966(1966)
Смерть 10 листопада 2021(2021-11-10)
Громадянство ЗСУ Збройні сили
Військова служба
Приналежність ЗСУ Збройні сили
Вид ЗС  Механізовані війська
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня

Віта́лій Анато́лійович Нетребо́вський (1966— 10 листопада 2021) — український військовий медик, учасник російсько-української війни.

З життєпису[ред. | ред. код]

Народився 1966 року. Розпочав шлях у медицині 1985 року. Проживав в місті Полтава.

Учасник російсько-української війни. Капітан медичної служби запасу; брав участь у військових діях в складі 28-ї бригади в 2015—2016 роках[1] На фронті з початку лютого 2015 року — вирушив як волонтер до лікарні Артемівська. Повезли необхідне в лікарню, допомагали вантажити поранених. Супроводжував важких пацієнтів до госпіталю в Харків. Потім пішов до військкомату і мобілізувався в зону АТО. Капітану медичної служби, заступник начмеда 28-ї бригади. Після закінчення військової служби у 2016 році, продовжив допомагати людям вже на мирній території, працював завідуючим неврологічного відділення 3-ї міської клінічної лікарні Полтавської міської ради.[2]

Помер від ускладнень, пов'язаних із коронавірусною інфекцією. Прощання відбулося 12 листопада 2021 рок на території Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М. В. Скліфосовського.[3].

Без Віталія лишились дружина Зоя Сергіївна та доньки Катерина і Олена. Діти також стали лікарями — обидві працюють стоматологами[4].

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]