Обговорення:Воєнні злочини Російської Федерації

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Критика[ред. код]

Стаття редагується вже понад 2,5 місяці зі шаблоном редагую, який повинен висіти не більше 7 днів, за ідеєю. Якихось кардинальних змін я не бачу. Це стаття-обманка, яка містить величезну кількість води чи ОД.

  1. Преамбула — ніяка, Воєнні злочини Російської Федерації — воєнні злочини, вчинені представниками влади Російської Федерації, керівництвом її збройних сил, регулярним військом та військовими підрозділами, формально не підпорядкованими керівництву збройних сил за чинним законодавством.
  2. Формування передумов у російському суспільстві — розділ фактично ні-про-шо. Набір цитат, без аналітичниз джерел щодо формування того що є. Це не є передумовами.
  3. Визначення поняття «воєнний злочин» та перелік воєнних злочинів — цілковита вода, окрема стаття Вікіпедії не є термінологічним довідником. Нащо нам інші статті, якщо все можна вмістити в одну?
  4. Приклади воєнних злочинів — дубль розділу вище, вода
  5. Воєнні злочинці — копівіо термінології з УРЕ, вода
  6. Збройні конфлікти за участі Російської Федерації — стаття не про збройні конфлікти, 99% не містить жодного слова про злочини
  7. Керівники Російської Федерації, причетні до воєнних злочинів — в нинішньому стані є водою
  8. Державні та політичні діячі, Військові керівники, Інформаційне та пропагандистське прикриття воєнних злочинів — підрозділи для розділі Воєнні злочинці. Нині без джерел порушує ВП:В, особливо для такої статті. Припускаю, що планується пізніше зробити таблицю з деталями, хоча можливо це вже окрема стаття-список.
  9. Підтримка та прикриття злочинів представниками інших країн — якщо не рахувати Білорусі, то це розділ-треш. Це ОД. Без якісних аналітичних джерел для таких статей не варто писати такий розділ, особливо за звичайними ЗМІ новинами.
  10. Ставлення російського суспільства до воєн РФ і воєнних злочинів — у нинішньому стані вода.
  11. Відображення у мистецтві — вода. Це загальна стаття, а не колекція зображень про війну в Україні.

Отже, все що написано з березня, за 2,5 місяці це розділ Розслідування та судові рішення про Україну. У нинішньому стані, тобто за 2,5 місяці, розвитку статті не видно. Це більше Чернетка, а не енциклопедична стаття для Вікіпедії. У нинішньому стані необхідно її вилучити та перенести до Вашого простору користувача.

Вам варто зосередитися на аналітичних якісних джерелах, а не ЗМІ, особливо зосередити увагу на джерелах, які найякісніше підтверджують воєнні злочини РФ у Чечні, Карабах, Сирії тощо; а не в прикрашенні статі водою з термінології та зображень тощо. Читані повинні читати про воєнні злочини РФ, а не набір букв.

7 днів для поліпшення вистачить? --白猫しろ ねこОбг. 08:34, 17 травня 2022 (UTC)[відповісти]

Не вистачило. --RajatonRakkaus (обговорення) 20:37, 14 грудня 2022 (UTC)[відповісти]