Обговорення:Київська губернія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Krupski Oleg 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття Київська губернія є частиною Вікіпроєкту «Адміністративні одиниці країн світу», який покликаний покращувати всі сторінки, що присвячені географічній тематиці. Якщо ви бажаєте покращити вміст Вікіпедії з цієї теми, будь ласка, приєднайтеся до проєкту. Щиро запрошуємо всіх зацікавлених осіб.

Підрозділ Населення в першому стовпці написано що в Київській губернії перепис населення 1897 року жителі губернії назвали себе "українцями", хоча такої національності тоді не було, тому що офіційно така національність з'явилася лише в СРСР. А до цього рос. Молороссы. І це не одне і теж! «Малороси» це «гілка російського народу», в той час як українці вже вважається окремим народом починаючи з створення Союзу. Отже не правильно заднім числом називати людей сучасною назвою, тим більше що термін "малороси" досі існує в українській мові. Інакше створюється обман, що в Російській імперії нібито жили українці і це не дає повної картини того що сама насправді більшість називали себе "малоросами" і мова була як рос. молоросский диалект. Лише при Грушевського був систематизований малороскій діалект і перероблений на українську мову. А не в Російській імперії як можна припустити їх у даній статті.

Maxim773333, для реплік вам варто представити свій вікіпідпис (замість анонімності) відповідно правил Вікіпедії та писати без помилок українською мовою (я виправив ваші помилки для сприйняття грамотними україномовними читачами ваші підросійські словеса), а також відповідно електронного журналу активності користувачів ви здатні були на одинокий цей запис 4 липня 2013 станом на 14 липня 2014 р. ) По-друге, ваша індивідуальна позиція совкового стереотипу не витримає наукової критики і змиріться з тим, що вона не зацікавить вчених українців й вчених українок ) --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 07:57, 14 липня 2014 (UTC)Відповісти