Обговорення:Хірургічна операція

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Всевидяче Око у темі «Хірургічна операція» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Згідно опису в статті ПАЛІАТИВНА та СИМПТОМАТИЧНА види операцій нічим не відрізняються. Таким чином доцільність опису симптоматичної операції, щонайменше під сумнівом. Пропоную СИМПТОМАТИЧНУ витерти. Згідно ж першого джерела наведеного до статті http://www.morphology.dp.ua/_pub/CAS-2003-02-02/CAS-2003-02-02-68-74.pdf - симптоматичної операції немає.

З повагою Всевидяче Око


Хтось підкаже, чому зявилась на статті "потребує вікіфікації" ?!

З повагою Всевидяче Око 22:03, 2 жовтня 2010 (UTC)Відповісти

Хірургічна операція[ред. код]

Доброго дня! Щодо відміни фрази "Також хірургічні о. виконують тваринами ветеринари." - у визначені сказано про людину, але тваринам теж їх виконують- таким чином, це необхідно констатувати, адже це факт а не моя власна видумка!

Щодо "Хірургічний інструментарій" - яка операція може бути без інструментарію- тому у розділі ДИВИСЬ ТАКОЖ, це має бути. Буду вдячний якщо поясните вашу точку зору.

Всевидяче Око (обговорення) 10:18, 27 січня 2016 (UTC)Відповісти

Вітаю, @Всевидяче Око:. Я переніс зі своєї СО цю дискусію - ту зручніше обговорювати аспекти редагування Хірургічна операція. Я не розумію до чого окремо згадувати ветеринарів, це більше стосується статті про них (ветеринарів), ніж до статті хірургічна операція, в якій описується власне цей комплекс дій... Крім того, лікарі теж оперують тварин, наприклад при виконанні експериментів, або навіть своїх домашніх. Так чи інакше, це все має опосередковане відношення до статті хірургічна операція. Категорія Хірургічний інструментарій - не підходить ні по горизонтальній, ні по вертикальній категоризації, оскільки інструменти є допоміжними елементами при виконанні операцій, так само як і засоби (наприклад шовний матеріал) і способи з’єднання тканин.--Andrux (обговорення) 19:53, 27 січня 2016 (UTC)Відповісти
Навзаєм! Щодо ветеринарів, власне- йшла мова більше про те, що операцію виконують і тваринам ( а не тільки людям). Тому прийшла отака ідея, і так її сформулював. Якщо Ви можете запропонувати кращу- з величезною радістю погоджусь! --Всевидяче Око (обговорення) 20:00, 27 січня 2016 (UTC)Відповісти


Покращення:

Вікімарафон
до 14-річчя Української Вікіпедії

Статтю «Хірургічна операція»
створено в рамках Вікімарафону 27–30 січня 2018