Обговорення:Шталюппененська трагедія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Perohanych 3 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/28 жовтня 2020.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

@Perohanych: А є якісь історичні підтвердження для цієї події? Я спершу думав, що тут один анонім вандалізмом займається ред. № 29836126, але вчитався в текст, і таке враження, що це дійсно якась художня видумка з повісті, а не факт. Та й сенс вбивати 10 тис дівчат?? --Kanzat (обговорення) 11:17, 22 жовтня 2020 (UTC)Відповісти

Щодо сенсу — то він той самий що і в Голодоморі і Катинських розстрілах. Крім того, дівчата, які пожили в німецьких родинах, були небезпечними для режиму.
Особисто вірю, що історія правдива, хоча з числами можуть бути неточності. Спілкувався з 83-річним дідусем-краєзнавцем, який у 1950-х служив у Калінінградській області і чув такі чутки.
Ця стаття Вікіпедії базується на тих джерелах, які вказані в статті. Оцінювати їх не беруся. Історичні підтвердження чи спростування можуть дати історики шляхом пошуків в архівах, розкопок на ймовірних місцях трагедії.
Ця подія (фактична чи видумана) отримала широке висвітлення в джерелах, то ж стаття має право на існування. Якщо ця стаття приверне увагу істориків до дослідження цієї теми, то вважатиму її корисною. --Perohanych (обговорення) 16:16, 22 жовтня 2020 (UTC)Відповісти