Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Риби/Архіви/2012/березень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ykvach у темі «Марлін» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Марлін

Думаю, автори статей у англійській та російській вікі мали рацію із назвою статті Марлін, а не Марлінові. Так само, як в ук.вікі зроблено із Щукою.

Не знаю, маю сумніви. В англійській і російській статтях мова йде про родину, це таксономічна одиниця високого рангу. Я ще спеціально не розбирався з цією родиною, не виключаю, що можна статтю назвати Мерліном, якщо це монотипічна родина (за аналогією з Щуковими). Поки не можу нічого стверджувати, але вказав на сторінці проекту стандартну назву для родини. Поки нічого не буду стверджувати, хочу трохи про неї почитати. --Yuriy Kvach (обговорення) 17:24, 6 березня 2012 (UTC)
Таксономія тут ні до чого. Ніхто не знає слова "марлінові" і мало кому цікаво про них читати. А марлін (знов таки, мало кому цікаво, який саме) - культова риба в рибалок. А завдяки пану Хемінгуею - не тільки в рибалок. І це - одна з політик вікіпедії - використовувати в першу чергу прості та знайомі більшості людей назви. Це ж стосується, наприклад, латімерії, стаття про яку чомусь називається "целакант", як його у нас ніхто не називає, і що є дурною англомовною традицією, бо його так називають там. До того, це ще й неграмотно з точки зору класифікації.Flinn (обговорення) 19:16, 6 березня 2012 (UTC)
Зрозумів вашу ідею. Здається - тут не одна стаття має бути, а багато. Ця дискусія мене заінтригувала, днями сяду розібратись у таксономії групи й щось зроблю. Як мінімум - стаби. --Yuriy Kvach (обговорення) 20:32, 6 березня 2012 (UTC)