Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Риби/Архіви/2012/січень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ykvach у темі «Риби» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Авторитетні джерела з акваріумістики

Чи є якийсь авторитетний сайт, який містить українські назви акваріумних риб? Хотів написати пару статей про улюблених у дитинстві барбусів. Виявилося, що вони вже зовсім не барбуси :(

Маємо: Рід — Плямистий вусач, дві статті про види з назвами Пунтіус суматранський та Барбус вогняний. Очевидно, остання назва некоректна і має бути перенаправлена.

  • Питання — як вона має називатись:
    • Пунтіус вогняний
    • Плямистий вусач вогняний
    • Пунтіус конхоніус
    • чи може не морочитись і всі основні назви іменувати на кшталт Puntius conchonius, а українські варіанти зробити перенаправленнями? --Олег 17:18, 23 січня 2012 (UTC)
Передивився сторінки про барбусів. Барбус вогняний - це саме Puntius conchonius (Hamilton, 1822), а Barbus conchonius треба вказати у синонімах. Пропоную залишити назву статті Барбус вогняний (стала відома назва), можливо перейменувати на Пунтіус вогняний (так зрозуміло до якого роду відноситься). Плямистий вусач - тяжка для сприйняття назва. За наполегливими рекомендаціями термінологічної комісії з зоології (така існує!) українські вернакулярні назви мають бути стислими, для видів бажано не більше двох слів. Тому Плямистий вусач вогняний - зовсім ніяка, але можна зробити перенаправлення. Робити назву латиною в даному випадку не бачу сенсу, оскільки інших видів з такою назвою не існую. --Yuriy Kvach 19:31, 23 січня 2012 (UTC)
До речі, якщо знайдеться добрий, авторитетний сайт, присвячений акваріумним рибам - викладайте посилання на сторінці проекту в розділи Корисні джерела інформації. Дякую! --Yuriy Kvach 18:02, 24 січня 2012 (UTC)

Шаблон

Шановні друзі! Прохання, до всіх статей, які ви створюєте, редагуєте, або обговорюєте в межах проекту дайте, а також категорій з даної тематики, додавайте будь ласка, шаблон {{Стаття проекту Риби}}. Так він виглядає:


Цей шаблон додає сторінку до Категорія:Статті Вікіпроекту Риби, яка в свою чергу є підкатегорією Проекту Біологія. Тому варто заміщати {{Стаття проекту Біологія}}. Зберігати обидва шаблони - без сенсу. Весь проект Риби є лише частиною проекту Біологія, відповідно все, що створюється і редагується - робиться в межах останнього. --Yuriy Kvach 18:10, 24 січня 2012 (UTC)

Риби

Чи можете ви перевірити та будь ласка мої статті про риб і переклади їх в основний простір?--Mishae 05:52, 24 січня 2012 (UTC)

Так, зробив! Якщо є статті з подібними назвами - дайте посилання. Не забувайте додавати шаблон {{Стаття проекту Риби}} до всього "рибного", що створюєте або редагуєте. Дякую за участь! --Yuriy Kvach 18:14, 24 січня 2012 (UTC)