Обговорення користувача:Людашумск

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії! Welcome to Ukrainian Wikipedia!

[ред. код]

Ми раді бачити Вас у нашому спільному відкритому проекті і сподіваємося, що Ви візьмете участь у його подальшій роботі не тільки як читач, але і як дописувач!

Якщо Ви початківець, то радимо переглянути деякі корисні поради:

Якщо після прочитання у Вас залишились запитання або знадобилася допомога спеціальною порадою для перших кроків, то:

У Ваших репліках на сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування. У статтях, написаних або редагованих вами, підпис ніколи не ставиться.

При сумнівах щодо того, що краще зробити, радимо звертатися до Довідки або по пораду до інших дописувачів. Перед створенням нової статті радимо спочатку ґрунтовно ознайомитись з Довідкою та роздивитись, що і як роблять інші дописувачі, можливо, розпитати когось з них.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Regardless of your languages skills, you are welcome to create your own User Page, link your UkrWiki user page or other pages of this project to Wikipedia projects in other languages, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Wikipedia:Babel or create your own to describe your language skills.
You can ask for further help at the Embassy. --IgorT 11:52, 13 листопада 2009 (UTC)Відповісти

Візитною карткою Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя називають самобутній творчий колектив – молодіжний хор “Світич”. Створений в 1993 році на базі музичного факультету як аматорський осередок, хор стрімко влився в музичне буття Ніжина наполегливо опановуючи мистецьке середовище Чернігівщини, України а згодом і Західної Європи. У нинішній час у складі співаків хору – студенти музичного, філологічного, фізико – математичного факультетів, молоді вчителі міста Ніжина. У назві хору – “Світич” – закладена творча програма колективу - носія ідеї національного мистецького просвітництва. З перших днів існування діяльність хору спрямована на втілення благородної мети – формування духовності та національної самосвідомості молоді в незалежній Українській державі. Стабільна копітка праця, систематична концертна практика, пошук нових вокально – сценічних технологій, широка репертуарна палітра надали можливості за невеликий проміжок часу вивести новостворений колектив на професійний рівень.

ДИРИГЕНТИ

[ред. код]

Очолюють хор "Світич" Людмила Юріївна Шумська та Людмила Василівна Костенко. Шумська Людмила Юріївна. Oсвіта: диригентсько – хоровий відділ Черкаського музичного училища ім. С.Гулака – Артемівського, диригентсько - хоровий факультет Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, аспірантура Інституту фольклору та етнографії АН України. Заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри вокально – хорової майстерності. Костенко Людмила Василівна. Освіта: музично – педагогічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту ім. М.В.Гоголя, диригентсько – хоровий факультет Львівської музичної академії, аспірантура Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова. Кандидат педагогічних наук (1998 р.), заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри вокально – хорової майстерності.

РЕПЕРТУАР

[ред. код]

Формування репертуарної стратегії та становленні художньо – виконавської концепції хору проходило у трьох напрямках: 1)українські церковні піснеспіви (М.Березовський, А.Ведель, М.Вербицький, А.Гнатишин, М.Дилецький, М.Лисенко, М.Леонтович, К.Стеценко ) 2)обробки народних пісень та хорові твори українських композиторів (Г.Гаврилець, Л.Дичко, В.Зубицький, Б.Лятошинський, Л.Ревуцький Є.Станкович, В.Степурко, В.Стеценко, Б.Фільц, М.Шух) 3)шедеври світової класики (Я.Аркадельт, Ж.Бізе, Р.Вагнер, Дж.Верді, Дж. Гершвін, О.Лассо, П.Масканьї, Дж.Россіні, Р.Твардовський, С.Франк, П.Чайковський).

ТВОРЧІ ЗДОБУТКИ: КОНКУРСИ

[ред. код]

Молодіжний хор “Світич” є Лауреатом:

- Міжнародного хорового конкурсу духовної музики “Магутни Божа” в м. Могильові (Білорусь, 1995 р.); - Першої премії серед камерних хорів ІІІ Всеукраїнського хорового конкурсу ім. М.Леонтовича (м. Київ, 1997 р.); - Другої премії на XVII Міжнародному конкурсі Музики Церковної в м. Хайнувка (Польща, 1998 р.). - І Міжнародного хорового конкурсу “Голоси над Гардою” в категорії камерних хорів. Нагороджений Золотим Дипломом (Італія, 1998 р.). - І Міжнародного хорового конкурсу ім. Й. Брамса в категорії камерних хорів. Нагороджений Золотим Дипломом (Німеччина, 1999 р.) - І Всесвітньої хорової Олімпіади “Лінц – 2000” в категорії камерних хорів. Нагороджений Золотою медаллю (Австрія ) - ІІ Міжнародного хорового конкурсу ім. Й.Брамса в категорії “Сценічний фольклор”. Нагороджений Золотим дипломом та спеціальним призом “За артистичну майстерність” ( Німеччина, 2001 р. ) - ХХІ Міжнародного хорового фестивалю - конкурсу у місті Ніш у категорії молодіжних хорів. Нагороджений Кубком - Гран-прі фестивалю та спеціальним дипломом ім. М.Вельковича «За найкраще виконання композицій вітчизняних авторів» (Сербія, 2006 р.) - V Міжнародного хорового конкурсу ім. Й. Брамса в категорії „Молодіжні хори”. Нагороджений Золотим дипломом та спеціальним дипломом „Переможець категорії ( Німеччина, 2007 р. )

ТВОРЧІ ЗДОБУТКИ: МІЖНАРОДНІ ФЕСТИВАЛІ

[ред. код]

- IV Європейський молодіжний музичний фестиваль ( м. Будапешт, м. Егер, Угорщина, 1995) - “Максим Березовський та музична культура XVIII століття” – Міжнародний фестиваль до 250-річчя з дня народження композитора (Будинок вчених, м. Київ, 1995) - Міжнародний фестиваль з нагоди 1100-річчя заснування Угорської держави (м. Егер, Угорщина, 1996) - VI Міжнародний фестиваль університетських хорів “UNIVERSITAS CANTAT” (Познань, Польща, 2003) - Міжнародний фольклорний фестиваль „Євразія - 2005”, (Стамбул, Туреччина) - Міжнародний молодіжний музичний фестиваль „Дружба – 2007” - „Тиждень українського співу” – фестиваль української діаспори у Мінську (Білорусь, 2008) - XXVII Міжнародний фестиваль духовної музики “VIRGO LAURETANA” (Італія, 2008 р.) - XV Міжнародний хоровий фестиваль «NANSY VOIX DU MONDE» (Франція, 2009).

Хор “Світич” здійснив запис чотирьох програм української та зарубіжної хорової музики (ПОНАД 70 ТВОРІВ) у фонд Національної радіокомпанії України.

Культура Ніжина

[ред. код]

ВІТАЮ !!! По-перше найщиріші вітання до Ніжина, як я розумію. По-друге, взяв на себе сміливість відредагувати статтю про Л.Ю. Шумську, перегляньте будь ласка. сподіваюсь все вірно... Потім, дивіться, будь ласка, тут — як бачите, у розділі «Культура» статті Ніжин є інформація про хорові колективи міста. Більше того, є окрема стаття Хор «Сяйво», саме тому, а тим більше, бачачи, що є на цій сторінці (викладений матеріал), абсолютно без жодних вагань запрошую створити статтю Хор «Світич». Бажаю успіхів ! --IgorT 11:49, 13 листопада 2009 (UTC)Відповісти

Зображення

[ред. код]

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 00:05, 14 листопада 2009 (UTC)Відповісти

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL

[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Костенко_Людмила_Василівна.jpg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 05:44, 31 травня 2021 (UTC)Відповісти