Обговорення користувача:Максим Підліснюк/Аналіз деяких сайтів на відповідність критеріям значимості

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Аналіз сайтів відповідно до критеріїв значимості сайтів[ред. код]

Аналізуються сайти:

  • nashinteret.ucoz.com
  • program-portal.do.am

Критерії значимості сайтів[ред. код]

Вимоги до статті: нейтральність та відповідність сайту критеріям значимості.

Критерії значимості:

  1. Про сайт повинні бути декілька нетривіальних публікацій, чиє джерело незалежне від сайту. Сюди включаються:
    • Публікація в засобах масової інформації прес-релізів або реклами вмісту сайту.
    • Звичайний огляд у ЗМІ. Наприклад, газетна стаття, що містить інтернет-адресу, характеристику матеріалів на сайті і його короткий огляд. Під ЗМІ мається на увазі будь-яке надійне джерело інформації: сюди включаються статті в популярних журналах, газетах, книгах, телерепортажі і друкарські матеріали споживчих асоціацій.
  2. Сайт удостоєний якого-небудь відомого і незалежного призу або премії від періодичного видання або самостійної організації.
  3. Вміст неодноразово розповсюджувався або освітлювався іншим відомим сайтом, незалежним від творців цього вмісту (наприклад, як джерело інформації). Сюди включаються часті згадки в онлайн-газетах і журналах, а також в стрічках новин.
  4. Наявність сайту в таких авторитетних каталогах сайтів, як Яндекс.Каталог та Dmoz може слугувати додатковим критерієм якості, але далеко не завжди. Але іноді це допомагає наприклад ось список найавторитетніших сайтів на думку Яндекса.

Аналіз сайтів[ред. код]

За результатами пошуку у Гугл та Яндексі не знайдені публікації чи інші авторитетні та незаангажовані джерела стосовно інформації на сайтах. Сайти не удостоєні якого-небудь відомого і незалежного призу або премії від періодичного видання або самостійної організації. Крім того, не знайдено посилань чи гіперпосилань на сайти, що не виконує вимогу, згідно з якою вміст висвітлювався в джерелах. З каталогів, сайти присутні лише в каталозі сайтів Ucoz, який не є авторитетним каталогом сайтів, оскільки включає в себе усі сайти, які коли небудь були створені за допомогою системи вільного створення сайтів Ucoz.

Підсумок[ред. код]

Сайти не відповідають критеріям значимостів сайтів. Максим Підліснюк (обговорення) 16:06, 8 грудня 2013 (UTC)Відповісти