Обговорення користувача:Petrushchak ivan/Щодо ваших статей про відеоігри (21.04.2012—21.04.2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Pig1995z/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Pig1995z

Щодо ваших статей про відеоігри[ред. код]

Вітаю, дякую за участь у розширені україномовної Вікіпедії. Не так давно в категорії:відеоігри з'явилися три ваші статті, про Crysis 2, Fate: The Traitor Soul, і Trine 2. Переглянувши їх, я помітив деякі недоліки:

  • По-перше, категоризація. Статті про відеоігри потрібно відносити не до категорії:відеоігри, а до її підкатегорії: Відеоігри за жанром, розробником, платформою, роком і так далі.
  • Були створені нові "червоні" категорії, наприклад «Шутер від 1 особи». Категорія про FPS вже існує, і називається «Шутери від першої особи» (зверніть увагу на множину). Список існуючих жанрів ви можете побачити натиснувши плюсик біля «Відеоігри за жанром» на сторінці категорії:відеоігри. Те саме стосується платформ та розробників.
  • Був доданий непотрібний шаблон, а саме {роки у відеоіграх}, який використовується тільки на спеціальних сторінках про події року пов'язані з відеоіграми, його присутність непотрібна в статтях про самі ігри.
  • Серйозним недоліком статей є не енциклопедичний стиль. Статті написані як рецензії в тематичних журналах чи на сайтах, страждають від необ'єктивних виразів на кшталт "музика у грі надзвичайно добре підібрана". Також присутнє звернення "ми", наприклад "нам доведеться", що також не є енциклопедичним стилем.
  • Опис кожного персонажа у вигляді списку це надлишкова інформація, яка насичена проблемами стилю.

Взагалі, наша категорія:відеоігри ще досить молода, і у неї є свої проблеми, але вже в найближчий час повинен з'явитись Вікіпроект:Відеоігри, де будуть зібрані всі рекомендації, правила та поради для людей, які бажають писати про відеоігри та пов'язані теми. Поки що ви можете ознайомитись з цією корисною інформацією тут. Сподіваюсь що я був вам корисним, ще раз дякую за участь та сподіваюсь на плідну співпрацю.--Vassilios de Veritas (обговорення) 10:37, 21 квітня 2012 (UTC)Відповісти