Обговорення користувача:Qypchak/Архіви/2012/грудень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Bulka UA у темі «Дід Мороз‎» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дід Мороз і вірш Олександра Олеся

Пане Qypchak! Яка це муха вас укусила? В тексті вірша Олександра Олеся йдеться про Діда Мороза, який вирішив навідати малечу, а нумо видаляти. І що ж тепер діткам залишається, дивитися на кислі радянські листівки? Майте Бога в череві і лишіть все як є. Може колись і вікі Дід Мороз українізується діткам на радість, а нам на потіху))). --Zozula (обговорення) 15:55, 13 грудня 2012 (UTC)

Ціную Ваше бажання проілюструвати статтю гарною поезією. Шаную Олеся, але він геть не вписується в контекст статті. Дід Мороз - новорічний, а не різдвяний персонаж і цей його статус від вірша Олеся не зміниться. Тому, як основний автор цієї статті і надалі не буду погоджуватись з цією правкою. Хочете українізувати ДМ, додайте текст до розділу "Дід Мороз за межами Росії", де можна поміркувати з приводу того, як навіть видатні українські поети не впізнали на Різдво Святого Миколая і сприйняли його за совєтського ДМ. У будь-якому разі віршу "На Різдво горить ялинка" не місце у розділу "Мороз у стародавніх віруваннях слов'ян". Та ще й видалили Васнєцова. З повагою --Qypchak (обговорення) 16:12, 13 грудня 2012 (UTC)

Дід Мороз‎

Пане Qypchak! У книзі Володимира Петрука «Велика Скіфія-Україна» (Київ, 2001) є розділ «Дід Мороз, Снігуронька і малий хлопчик «Новий рік» ознайомлення з яким збагатить ваші знання про Діда Мороза і дозволить збільшити наповненість відповідної статті.--Bulka UA (обговорення) 18:23, 20 грудня 2012 (UTC)

Чи щось є таке, про що немає у вікістатті? Люди вже писатимуть дисертації, спираючись на неї --Qypchak (обговорення) 19:13, 20 грудня 2012 (UTC)
Є звісно. Тут можна переглянути фрагменти. --Bulka UA (обговорення) 19:40, 20 грудня 2012 (UTC)