Обговорення користувача:Ssydorukk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ахімса-поведінка та образ дій, при яких першою вимогою є незаподіяння шкоди — ненасильство. Ахімса визначається як поведінка, що веде до зменшення зла в світі, поведінка, спрямована проти самого зла, а не проти людей, що його творять (відсутність ненависті).

Ахімса, незаподіяння шкоди, полягає у невбиванні, ненасильстві, неспричиненні шкоди всьому живому (людям, тваринам, рослинам) ніколи і ніяким чином — ні думкою, ні словом, ні ділом.


Ахімса в різних релігійних системах

Поширена у вигляді обітниці в багатьох східних духовних школах, таких як буддизм, джайнізм, індуїзм і йога. В джайнізмі — основна обітниця, з якого випливають всі інші. Ахімса для практикуючих виражається не тільки в дієтичних обмежень, таких як вегетаріанська дієта, але і в інших формах. Так, члени однієї з сект джайнізму використовують спеціальні пов'язки на рот для запобігання випадкового потрапляння туди живих істот, а пересуваються, підмітаючи мітелкою доріжку перед собою, — щоб випадково ні на кого не наступити. У християнстві ахімсі відповідають заповіді «Не убий» і «Возлюби ближнього свого, як самого себе».

Статті без джерел[ред. код]

Вітаю! Ваш внесок у Вікіпедію дуже цінний, проте у деяких зі статей, створених вами, не вказано жодних джерел. Пам'ятайте, що матеріал без посилань на авторитетні джерела і який неможливо верифікувати, може бути підданний сумніву та вилучений:

  1. Професійна етика

Зауважте, що, можливо, деякі статті вже мають джерела, проте шаблон {{без джерел}} був залишений випадково у статті. У такому випадку достатньо просто вилучити вказаний шаблон зі статті. --DixonDBot (обговорення) 14:44, 15 грудня 2012 (UTC)[відповісти]