Обговорення користувача:Thevolodymyr/Кілька ідей щодо інкубатора (26.03.2012—28.03.2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Thevolodymyr/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Thevolodymyr

Кілька ідей щодо інкубатора

[ред. код]

Добридень. У мене тут виникло кілька думок:

  1. Чи реально, щоб статтям додавалися ще 2 (або більше, в залежності від кількості чемпіонатів, у яких пограв футболіст) категорії типу: Категорія:Українські футбольні легіонери та Категорія:Футбольні легіонери в Україні (Звичайно для кожної національності і країни свій). Найскладніше — що шаблон має ставитись лише в тому випадку, якщо гравець грав за кордоном. Ну і з британцями теж невеличка проблема, бо вони не є легіонерами в усіх 4 чемпіонатах.
  2. Чи можна якимось чином зробити, щоб бот пройшов по усіх обговореннях статей футболістів (може, навіть не лише створених інкубатором) і додав шаблон Вікіпроект:Український футбол|важливість=середня|рівень=III для статей, категорії яких пов'язані з Україною і Вікіпроект:Футбол|важливість=середня|рівень=III для усіх інших? Важливість і рівень моя власна, тому можна вибрати будь-яку, просто робота бота (не в образу) вище ІІІ не тягне. А більшість футболістів не тягне на більш ніж середню важливість. Тому так.
  3. Чи можна якось робити так, аби бот генерував таблиці статистики у вже створені статті. Зокрема, у статті про футболістів, що вже завершили кар'єру. Там таблиці точно не завадять, та й змінюватись не будуть.
  4. Чи можна, якщо не важко, додати в розділі про збірну і згадки про участі в Копа Америка, КАН та Олімпійських іграх? А в зовсім ідеальних випадках, ще й молодіжні чемпіонати світу та континентів. Бо якщо стаття не про європейського гравця, то крім участі у чемпіонатах світу, всю іншу інфу треба вводити вручну. і останнє
  5. Чи можна гравцям, що мають інформацію про молодіжний клуб перед тим писати «Народився Х числа У року в місті Z», а також у кінці статті для футболістів, що вже померли додати рядок з цією дуже важливою інформацією. Накшталт «Помер Х числа У року на А році життя в місті Z». Бо якось негоже статтю про померлу особу лишати без цієї фрази.

Дякую за увагу. Відразу вибачаюсь, якщо занадто важкі у введені в дію ідеї. --YarikUkraine (обговорення) 16:06, 26 березня 2012 (UTC)Відповісти

Доброго дня й Вам. Дякую за небайдужість і слушні пропозиції, далі по пунктах:
1. Легіонерські категорії. Спробую реалізувати. З першим типом «легіонерських» категорій легше, з другим трохи складніше, оскільки вимагатиме створенно невеличкої додаткової бази даних. Втім вбачається загалом нескладним.
2. Шаблони вікпроектів. На жаль, моє знайомство з інструментарем роботи з вікіпедією наразі обмежується считуванням і записом конкретної сторінки. Тобто технічно реалізувати додавання шаблону я можу, а от сгенерувати перелік сторінок обговорення, для яких таке додавання доцільне — ні. Тобто я можу, скажімо, реалізувати додавання шаблону, заливши боту список сторінок з інкубатора, але зробити те ж саме, взявши усі сторінки з категорій футболістів, не вмію. Тож, можливо, доцільніше таким проханням потурбувати ботовласників, що вміють краще працювати безпосередньо з вікі і зможуть відразу пройтися по всіх статтях про футболістів...
3. Таблиці статистики. Навіть не знаю... Пересення ботом таблиць клубної статистики наразі вимагає найбільш прискіпливої уваги людини. За великим рахунком створена ботом таблиця майже не відрізняється від скопійованої з іншомовного розділу вручну. Тож, відверто кажучи, не бачу чим бот у цьому випадку може бути таким вже корисним. Хоча технічно, звісно, реалізувати можна.
4. Неєвропейські турніри. Відомості про участь у турнірах бот считує, інтерпретуючи назви навігаційних шаблонів складів. Оскільки оригінально код писався для італійських футболістів, до «словничка» бота були додані назви шаблонів складів збірної Італії на ЧС, ЧЄ та ОІ. Для інших збірних паралельно з розширенням «географії» роботи бота додавалися шаблони складів лише на ЧС та ЧЄ. Тож, в принципі для считування даних про ОІ бот готовий, треба буде лише розширити йому «словничок». З Копа Америка та КАН трохи складніше, адже бот поки знає лише Літні Олімпійські ігри та чемпіонат світу/Європи. Треба буде подивитися, чи можна якось порівняно легко «повідомити» його про існування інших турнірів.
5. Народженні і смерть. Можна, зроблю.
Підсумовуючи — по п.п. 1 та 5 реалізую (не обіцяю, що дуже оперативно, але все ж). По п.4 — намагатимусь по мірі появи неіталійських учасників ОІ реалізовувати додавання відповідної інформації. Також подумаю про КА та КАН. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 08:06, 27 березня 2012 (UTC)Відповісти
Щиро дякую) --YarikUkraine (обговорення) 14:27, 28 березня 2012 (UTC)Відповісти