Оберстдорф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оберстдорф
Oberstdorf
—  громада  —
Вид Оберстдорф
Вид Оберстдорф
Герб Оберстдорф
Герб
Координати: 47°25′ пн. ш. 10°17′ сх. д. / 47.417° пн. ш. 10.283° сх. д. / 47.417; 10.283
Країна Німеччина Німеччина
Земля Баварія
Округ Швабія
Район Оберальгой
Площа
 - Повна 229,74 км²
Висота над р.м. 815 м 
Населення (31 грудня 2020[1])
 - Усього 9572
 - Густота 41,7/км²
Часовий пояс CET (UTC+1)
 - Літній час CEST (UTC+2)
Поштовий код 87561
Ідентифікаційний код 09780133
Вебсайт: Official website
Розташування Оберстдорф
Оберстдорф на карті району
Оберстдорф на карті району
Оберстдорф. Карта розташування: Німеччина
Оберстдорф
Оберстдорф
Розташування на карті Німеччини
Мапа

Оберстдорф (нім. Oberstdorf) — торгова громада на півдні Німеччини у баварському районі Верхній Альгой, лижний курорт в Баварських Альпах.

З містечка відкривається вид на гори Небельгорн та Фельгорн. До вершини Небельгорну веде підйомник. Місцевою віхою служить вершина церковного шпилю. Оберстдорф є найвищою торговою громадою в Німеччині.

Спорт[ред. | ред. код]

Трамплін Гайні Клопфера, до якого веде унікальний діагональний елеватор, перший із трамплінів, на яких щороку проводиться Турне чотирьох трамплінів.

На околиці міста збудований сучасний центр фігурного катання з трьома ковзанками, частково відкритими для публіки. У центрі проводиться щорічний турнір на приз Небельгорну. Станом на грудень 2010 у центрі 12 разів проходив чемпіонат Німеччини з фігурного катання, і тричі - юнацький чемпіонат світу.

Відомі люди[ред. | ред. код]

  • Тут в 1945 р. похований Павло Петрович Скоропадський — український громадський, політичний діяч, військовик, гетьман Української Держави. Могила знаходиться на кладовищі Friedhof. Могила знаходиться біля огорожі цвинтаря ближче до вулиці Am Bannholz, на ній встановлено сірий кам'яний хрест. У основи хреста дві чорні дошки з іменами Павла та Олександри Скоропадських, а також Петра та Марії Скоропадських[2].

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Genesis Online-Datenbank des Bayerischen Landesamtes für Statistik Tabelle 12411-001 Fortschreibung des Bevölkerungsstandes: Gemeinden, Stichtage (letzten 6) (Einwohnerzahlen auf Grundlage des Zensus 2011) (нім.)
  2. Жарких М., Парнікоза І. Могила гетьмана П.П.Скоропадського. Прадідівська слава. Українські пам’ятки (українська) . Микола Жарких.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Оберстдорф