Овід (фільм, 1955)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Овід
рос. Овод
Жанр драма
Режисер Олександр Файнциммер
Сценарист Євген Габрилович
На основі Овід
У головних
ролях
Олег Стриженов
Маріанна Стриженова
Микола Симонов
Володимир Етуш
Антоній Ходурський
Вадим Медведєв
Григорій Шпігель
Рубен Симонов
Павло Усовніченко
Олена Юнгер
Семен Свашенко
Оператор Андрій Москвін
Композитор Дмитро Шостакович
Кінокомпанія Ленфільм
Тривалість 96 хвилин
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1955
IMDb ID 0048461

«Овід» (рос. «Овод») — російський радянський художній фільм 1955 року за мотивами однойменного роману Етель Ліліан Войнич, режисер Олександр Файнциммер. У 1955 році фільм зайняв 3 місце серед лідерів прокату, зібравши 39,16 млн глядачів.

Фільм розповідає про підпільну боротьбу італійських патріотів проти австрійських окупантів за незалежність своєї батьківщини. На тлі цих подій — трагічна історія людини, яка перетворилася з чистого душею і захопленого юнаки в непримиренного революціонера — легендарного і невловимого Овода.

Фільм більш ідеологічний, ніж роман Войнич. Романтичні лінії здебільшого скорочені, Артур і Джемма — не закохані, а скоріше товариші по партії. Суперництво Артура і Болла через Джемму теж не показано.

Зміст[ред. | ред. код]

Коли потрібно рятувати свій дім від загарбників, кожен може змінитися. Він був простим молодим хлопцем і не думав про геройство. Та коли австрійці захопили його рідну Італію, він долучився до рядів опору і став Оводом — тим, чиє ім'я наганяло страх на солдатів-загарбників.

Ролі[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]