Організація Незалежності Качина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Організація Незалежності Качина
бірм. ကချင်လွတ်လပ်ရေး အဖွဲ့ချုပ်
англ. Kachin Independence Organization
Печатка організації
штат Качин
АбревіатураKIO
Типполітична організація
Засновано5 лютого 1961
Ідеологіяфедералізм
Країна М'янма
Штаб-квартираLaizad і Качин
Офіційні мовиКачинська мова
Дочірня(і)
організація(ї)
Армія Незалежності Качина

Організація Незалежності Качина (ОНК) (бірм. ကချင်လွတ်လပ်ရေး အဖွဲ့ချုပ်; англ. Kachin Independence Organization, KIO) — політична організація качинів в Бірмі, яка була створена 5 лютого 1961 року.

У 1994 році було підписано угоду про припинення вогню у качинсько-бірманському конфлікті, ОНК і досі продовжує впливати на велику частину політичних відносин з урядом М'янми, які залишаються напруженими. ОНК має контроль над значною територією уздовж китайського кордону. В межах даної території вона підтримує відділення поліції, пожежну бригаду, систему освіти, департамент імміграції та ряд інших інститутів самоврядування.

Головний офіс ОНК знаходиться на схилі пагорба з видом на прикордонне місто Лайза з населенням близько 7500 осіб. Штаб-квартира була перенесена в місто Лайза в 2005 році, раніше вона була розташована на пагорбі під назвою Паджау. ОНК збирає податки на території, що перетинаються з Китаєм і бере участь в підписанні різних угод по всьому штату Качин, які часто пов'язані з експлуатацією природних ресурсів, таких як нефрит, деревина та золото. У 2002 році ОНК приступила до здійснення широкомасштабної програми по ліквідації опіуму, яка привернула визнання з боку міжнародних спостерігачів.

Військове крило ОНК армії Армія Незалежності Качина (АНК). Яка складається з 6 бригад, що дислокуються в штаті Качин, та додатковими бригадами в північній частині штату Шан і однієї мобільною бригадою.

Також ОНК має військову академію та школу з підготовки офіцерів недалеко від міста Лайза.

У лютому 2016 року АНК підозрювалася у викраденні молодих людей з території Шан. Міжнародна організація праці (МОП) стежить за цими викраденнями, але, не в змозі вплинути на діяльність АНК.

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Inside the Kachin War Against Burma | TIME. Процитовано 6 червня 2016.
  • Kachin Defense Army (KDA) / Kachin Independence Organization (KIO). Процитовано 6 червня 2016.
  • The KIO/KIA |. Архів оригіналу за 11 січня 2017. Процитовано 6 червня 2016.
  • Two freed, but countless others still enslaved by armed groups. Процитовано 6 червня 2016.