Осінь (фільм, 1974)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Осінь
рос. Осень
Жанр мелодрама
Режисер Андрій Смирнов
Сценарист Андрій Смирнов
У головних
ролях
Наталія Рудна
Леонід Кулагін
Оператор Олександр Княжинський
Композитор Альфред Шнітке
Художник Олександр Бойм
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 93 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1974
IMDb ID 0071951

«Осінь» (рос. «Осень») — радянський художній фільм 1974 року. Поставлено за літературним сценарієм Андрія Смирнова «Горобина — ягода ніжна».

Сюжет[ред. | ред. код]

Пізньої осені до північного села приїжджають на тиждень відпочити чоловік і жінка з Ленінграда. Ілля — лікар, трохи за 30 років, одружений, однак його шлюб нещасливий і знаходиться на межі розпаду. Саші близько 30 років, вона теж була заміжня, але розлучилася. Ілля і Саша знали один одного ще з дитинства і навіть могли одружитися, проте свого часу це не склалося. Зустрівшись знову після багатьох років, вони зрозуміли, що почуття між ними спалахнуло з новою силою. Цей тиждень вони проводять в розмовах один з одним і з господарями — молодим шофером Едиком і його дружиною Дусею, у яких є дочка Таня. Ілля розуміє, що повинен сказати дружині, що йде від неї, але зробити це йому нелегко. В один із днів він навіть дзвонить дружині з села, але не наважується нічого сказати, а потім, відпустивши Сашу додому, йде в людну пивну. Саша не вірить в те, що Ілля залишиться з нею, хоча і просить його не кидати її.

Тиждень проходить, Ілля і Саша повертаються до міста; в день їх повернення випадає перший сніг. Саша не може всидіти в своїй кімнаті в комуналці і ввечері йде до подруги з роботи, де бачить ще один приклад ситуації, сімейного життя — її подруга Марго зайнята головним чином собою, а маленькою дитиною, собакою і господарством покірно займається її чоловік Скобкин. Залишившись ночувати у Марго, Саша не витримує і їде вночі додому на таксі. Вриваючись в свою кімнату, вона бачить, що там її чекає Ілля.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]