П'явська легенда (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
П'явська легенда
італ. La leggenda del Piave
Жанрдрама
РежисерРіккардо Фреда
Сценарист
  • Ріккардо Фреда
  • Джузеппе Манджоне
На основіпісні Е. А. Маріо
У головних
ролях
Джанна Марія Канале
Карло Джустіні
ОператорСерджо Пеше
КомпозиторКарло Рустікеллі
ХудожникАльфредо Монторі
КінокомпаніяProduzione Film Colamonici Tupini
Тривалість83 хв.
Моваіталійська
КраїнаІталія Італія
Рік1952
IMDbID 0044833
РейтингIMDb: 6.5/10 stars

«П'явська легенда» (італ. La leggenda del Piave) — італійський фільм-драма 1952 року, поставлений режисером Ріккардо Фредою.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Жовтень 1917 року, околиці міста П'яве. Уже як два роки Італія воює з Австрією. Графиня Джованна везе свого хворого сина Маріо у Верону, щоб показати лікареві. Там вона дізнається, що її чоловік граф Ріккардо зовсім не герой, яким вона його уявляла, а боягуз і аферист. Його заводи поставляли армії черевики, зроблені зі шкіри та картону. Графиня виказує чоловікові всю правду і йде від нього. Як тільки дитина видужує, вона вирішує щоб то не було повернутися в замок. По дорозі вона потрапляє під бомбардування і, в загальній паніці, втрачає сина з поля зору. Вона шукає його серед руїн і благає Мадонну повернути їй хлопчика. Сівши у вагон товарного потягу, Джованна раптом бачить Маріо у возі, що зупинився на залізничному переїзді. Вона стрибає з потягу і кидається до сина. Граф Ріккардо, приголомшений презирством Джованни, міняє свою поведінку й ставлення до життя та здійснює немало подвигів.

Замок Джованни захоплений австрійцями. На допомогу графині приходить німий слуга Марко. Його хапають і страчують, і він не встигає розповісти графині про героїчну поведінку її чоловіка. Італійська армія починає перемагати. Графиня повідомляє адвокатові, що має намір розлучитися. Ріккардо, який позбувся у бою обох рук, на останню зустріч з Джованною приходить у плащі, який приховує його каліцтво. Він залишає дружині замок й усе майно. Раптом вбігає маленький Маріо: він просить батька обійняти його, і плащ падає з плечей Ріккардо. Джованна усе розуміє і кидається до нього, благаючи про пробачення. Незабаром Італію звільняють від загарбників, і по всій країні лунає передзвін[1].

У ролях

[ред. | ред. код]
Джанна Марія Канале графиня Джованна
Карло Джустіні граф Ріккардо
Ренато Бальдіні Дон Карло, священик
Едоардо Тоньоло австрійський офіцер
Енріко Віарізіо капрал Майнарді
Єлена Котта Габріелла

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]