Паго Юс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паго Юс
Повна назва англ. Pago Youth Football Club
Прізвисько Паго Юз, Юні орли
Засновано
Населений пункт Паго-Паго,
Американське Самоа Американське Самоа
Стадіон «Паго Парк»
Вміщує 10000
Ліга Чемпіонат Американського
Самоа
2023 3
Домашня
Виїзна

Паго Юс (англ. Pago Youth Football Club) — самоанський футбольний клуб з міста Паго-Паго, який виступає в Сеньйор Ліг ФФАС (вищому дивізіоні національного чемпіонату).

Історія[ред. | ред. код]

У 2008 році «Паго Юс» вперше у власній історії виграв чемпіонат Американського Самоа. ФФАС вручив «Panamex Pacific Inc. Perpetual Trophy», трофей за перемогу в турнірі, а також грошовий приз у розмірі 500 доларів США та три футбольні м’ячі. «Паго Юз» вісім разів перемагав у національному чемпіонаті та є рекордсменом країни за вище вказаним показником[1].

Друга команда[ред. | ред. код]

Резервна команда «Паго Юс Б» зараз грає у другому дивізіоні футбольної ліги АСФА[2]. У 2013 році команда виграла чемпіонат другого дивізіону, але оскільки команда не допускала два склади з одного клубу, ФК СКБК, який посів друге місце, підвищився в класі[3]. Найбільшим успіхом, оккрім перемоги в другому дивізіоні національного чемпіонату, став вихід до 1/8 фіналу національного кубку в травні 2012 року. Результат став сенсаційним, оскільки перша команда зазнала невдачі в матчі-відповіді проти одного з грандів другого дивізіону «Тапутіму Юз»[4].

Досягнення[ред. | ред. код]

Стадіон[ред. | ред. код]

Жіноча та чоловіча команди грають свої домашні матчі на «Паго Парк», який вміщує 10 000 глядачів.

Жіноча команда[ред. | ред. код]

Перша жіноча команда грає у вищому дивізіоні Американського Самоа, в Жіночій національній лізі ФФАС. У сезоні 2011 року команда виграла єдиний чемпіонський титул[5].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]