Пам'ятник Володимиру Великому (Батайськ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пам'ятник Володимиру Великому (рос. Памятник Владимиру Великому)  — монумент, який був побудований в 2015 році в сучасному мікрорайоні «Райдужному» у місті Батайську Ростовської області Росії[1]. Автором пам'ятника став член Імператорського Православного Палестинського Товариства (Ростовське регіональне відділення) — скульптор Сергій Ісаков[1].

Історія[ред. | ред. код]

Перед початком робіт зі зведення монумента, був створений курган з оглядовим майданчиком. Поруч з місцем, на якому став будуватися пам'ятник князю Володимиру, почалося будівництво Князь-Володимирського храму. Перший камінь будови в урочистій обстановці заклали 13 червня 2015 року. Згідно з місцевими традиціями Батайська, пам'ятник необхідно встановлювати до того, як буде будуватися храм, цієї традиції вирішили слідувати і в цей раз[1].

Відкриття пам'ятника в місті Батайську відбулося 16 жовтня 2015 року в присутності мера Батайська Валерія Путіліна, жителів міста та духовенства округу. Висвітлив пам'ятник князю Володимиру в Батайську глава Донської митрополії Меркурій[2].

Опис[ред. | ред. код]

Висота спорудження пам'ятника становить 4 метри, він розташований на постаменті триметрової висоти. По периметру виготовленого постаменту, розташовуються інші скульптури — 5 святих святителя Феодора Володимирського, праведного Іоанна Кронштадтського, рівноапостольної княгині Ольги, преподобного Сергія Радонезького і блаженної Матрони Московської[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в В Батайську відкрили пам'ятник князю Володимиру. Архів оригіналу за 7 березня 2017. Процитовано 14 серпня 2017.
  2. а б В Батайську відкрито пам'ятник святому князю Володимиру роботи члена ІППО Сергія Ісакова. Архів оригіналу за 7 березня 2017. Процитовано 14 серпня 2017.