Пам'ятник князю Володимиру (Коростень)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пам'ятник князю Володимиру
Пам'ятник князю Володимиру у парку «Древлянському» в Коростені

Тип пам'ятник
Країна  Україна
Розташування Житомирська область, Коростень
Скульптор Віталій Рожик, Василь Фещенко
Матеріал токівський граніт
Встановлено 12 жовтня 2015

Пам'ятник князю Володимиру в Коростені — монумент Великому князю київському, хрестителю Київської Русі Володимиру Святославичу в центральному парку «Древлянському» міста Коростень за авторством скульпторів Віталія Рожика та Василя Фещенка, встановлений 12 жовтня 2015 року. Відкриття відбулося 14 жовтня 2015 року.

Опис[ред. | ред. код]

Пам'ятник являє собою гранітну скульптуру князя Володимира Великого, який тримає в правій руці хрест, а в лівій уривок з святого письма. Композиція складається з двох частин, власне постаті самого князя і п'єдестала. Загальна висота пам'ятника становить 3,4 м, висота п'єдестала 1,45 м. Обидві частини композиції виготовлені з токівського граніту. Пам'ятник встановлений біля центрального входу до парку «Древлянського» за кошти меценатів.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Ванда Витковська (12 жовтня 2015). У Коростені почалось встановлення пам’ятника Володимиру Хрестителю. 0412.ua. Процитовано 18 серпня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  • Ванда Витковська (15 жовтня 2015). У Коростені відкрили пам'ятник Володимиру Великому. 0412.ua. Процитовано 18 серпня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)