Пегас (видавництво)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пегас
Тип Книжкове видавництво
Гасло Виховуємо особистість
Засновано 1996 рік
Штаб-квартира Україна Україна
м. Харків, вул. Мало-Панасівська 4/7
pegas.ua

Видавництво Пегас — українське книжкове видавництво,[1] спеціалізується на виданні дитячої та підліткової літератури. Засноване у 1996 році. Згідно з даними Книжкової палати України імені Івана Федорова займає 7 місце в Україні за кількістю нових назв друкованої продукції за 2020 рік[2] і входить до ТОП-10 рейтингу видавництв за сумарним накладом надрукованих за рік книг.[3]

В асортименті видавничого дому представлено більш ніж 1700 позицій у 77 серіях: енциклопедії, збірки казок, віршів, книжки-пазли, атласи, книжки з наліпками, на картоні, з віконцями, розмальовки. Книжки для дітей та підлітків від 0 до 18 років виходять українською, російською, англійською та румунською мовами.

Видавництво друкує твори видатних класиків: Вільгельм Гауф, Ганс Крістіан Андерсен, Шарль Перро, Ернст Теодор Амадей Гофман. А також видає книжки сучасних українських авторів: Ольга Братчук, Володимир Верховень, Олена Чала, Любов Відута. Ведеться плідна співпраця з європейськими авторами та ілюстраторами: Елеонора Барзотті, Іларія Барзотті, Вінченцо Гуїді.

У 2019 році видавництво вперше в Україні випускає серію книг зі звуковими планшетами. В озвученні планшетів використано природні голоси тварин, пісні, загадки, логічні вправи, вірші, зокрема логопедичні, для розвитку мовлення.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Державний реєстр суб'єктів видавничої справи. comin.kmu.gov.ua. Архів оригіналу за 26 вересня 2020. Процитовано 27 вересня 2020.
  2. Випуск видавничої продукції в 2020 році. www.ukrbook.net. Процитовано 23 грудня 2021.
  3. Рейтинг українських видавництв. bookforum.ua (укр.). Процитовано 27 вересня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]