Перелік наукових фахових видань України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Перелік наукових фахових видань України, у яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук затверджується МОН України. Друковане наукове видання включається до Переліку наукових фахових видань України строком на п'ять років від дати включення.

В переліку є дві частини:

  • Перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії.
  • Перелік електронних наукових фахових видань України, в яких можуть оприлюднюватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії.

Формування переліку[ред. | ред. код]

Порядок формування Переліку наукових фахових видань України затверджений наказом МОН України від 15 січня 2018 року № 32, зареєстрованим у Мін’юсті України 06 лютого 2018 року за № 148/21600.[1]

Категорія А

До Переліку в категорію А включаються наукові періодичні видання України, що входять до наукометричних баз Scopus та/або Web of Science Core Collection.

Станом на 19 червня 2022 в цій категорії 123 друкованих і 6 електронних видань.

Категорія Б

Станом на 19 червня 2022 в цій категорії 1279 друкованих і 87 електронних видань.

Переліки за напрямками та галузями знань[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Наказ МОН від 15 січня 2018 р. "Про затвердження Порядку формування Переліку наукових фахових видань України" (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2018 р. № 148/31600). Міністерство освіти і науки України. Процитовано 19 червня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]