Портал:Фантастика жахів/Телевізійні фантастико-жахливі серіали

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Файл:The Walking Dead 2010 logo.svg120пкс

«І мертві підуть» (англ. The Walking Dead) — американський телесеріал Френка Дарабонта, що стартував 31 жовтня 2010 року на каналі AMC[1]. Вільна екранізація однойменної серії коміксів Роберта Кіркмана, Тоні Мура і Чарлі Адларда. Перший сезон серіалу складається з 6 епізодів, другий — з 13[2], третій, четвертий та п'ятий  — з 16.

Прем'єрний показ першого сезону в Україні відбувся 29 жовтня 2011 року на телеканалі «ТЕТ» під офіційною назвою «Ходячі мерці». Згодом на ньому ж транслювалися другий та третій сезони у власному професійному дублюванні. Також існує аматорське українське озвучення серіалу від студій UA Team спільно з «Patlati Продакшнз», які озвучили всі сезони та вебепізоди під назвою «І мертві підуть».

Помічник шерифа Рік Граймс отримує важке кульове поранення під час перестрілки з бандою порушників. Прокинувшись в лікарні, він бачить, що весь медичний персонал відсутній, зате в самій будівлі панує розруха. Поступово він приходить до усвідомлення того, що стався зомбі-апокаліпсис. Він намагається вижити в новому небезпечному світі, знайти свою дружину і сина, які ймовірно ще живі. По ходу сюжету він зустрічається з іншими персонажами і завдяки своїм лідерським здібностям очолює боротьбу за виживання..::::::::::::::::читати далі

  1. The Walking Dead Premieres Halloween; Comic-Con Trailer Now Online. AMCtv.com. Архів оригіналу за 9 липня 2013.
  2. AMC Resurrects "The Walking Dead" for a Second Season. AMC. Архів оригіналу за 9 липня 2013.