Португеза Деспортос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Портуґеза Деспортос)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Португеза Деспортос»
Повна назва
Прізвисько Луза
Rubro-verde (червоно-зелені)
Засновано 1920
Населений пункт Сан-Паулу, Бразилія
Стадіон «Канінде», Сан-Паулу
Вміщує 25 500
Президент Бразилія Алешандре Баррос
Головний тренер Бразилія Аллан Аал
Ліга Серія D
2017 43-е
Домашня
Виїзна
Запасна

«Португеза Деспортос» (порт. Associação Portuguesa de Desportos) — бразильський футбольний клуб з міста Сан-Паулу.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб був заснований 14 серпня 1920 року португальцями, що жили в місті Сан-Паулу. «Португеза» стала результатом злиття п'яти португальських клубів міста (Lusíadas Futebol Club, Portugal Marinhense, Associação Cinco de Outubro, Associação Atlética Marquês de Pombal і Esporte Club Lusitano). Первісна назва «Португези» звучала як Associação Portuguesa de Esportes, останнє слово злегка змінило свою форму в 1940 році (замість Esportes стало Desportos) — в такому вигляді назву клубу існує понині.

У 1956 році команда купила стадіон «Канінде» в «Сан-Паулу», який побудував собі найбільшу в світі арену, що належить одному клубу — «Морумбі».

«Португеза» зарекомендувала себе як кузня молодих талантів. 

У 2007 році «Португеза» зайняла 3 місце в Серії B і на один сезон повернулася в еліту бразильського футболу — у Серію А 2008. Але там «Луза» не зуміла втриматися і повернулася в Серію B.

У 2011 році достроково, за чотири тури до кінця першості (38), «Португеза» забезпечила собі чемпіонство у Серії B і повернення в еліту. У 2013 році команда вилетіла внаслідок позбавлення її очок за використання дискваліфікованого гравця — спочатку Португеза зберігала собі прописку в еліті, але потім її випередив у турнірній таблиці «Флуміненсе». У 2014 році «Португеза» фінішувала вже на останньому місці в Серії B. За підсумками 2016 року команда вилетіла в Серію D.

Досягнення[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Відомі тренери[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]