Порядок видалення дерев у містах і населених пунктах

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Загальні положення

[ред. | ред. код]

Зелені насадження, що знаходяться у населених пунктах, згідно ст. 4 Лісового кодексу України, не відносяться до лісового фонду, і тому на них не поширюються Санітарні правила в лісах України і Правила поліпшення якісного складу лісів, що регламентують санітарні рубки в лісах України, і, у тому числі, в лісових об'єктах ПЗФ[1].

Санітарні рубки в міських зелених насадженнях, у тому числі в об'єктах ПЗФ, що знаходяться в населених пунктах, регламентують інші підзаконні акти. Згідно Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затверджених Кабміном України 1 серпня 2006 р., видалення зелених насаджень здійснюється у тому числі тоді, коли є аварійні, сухостойні і фаутні дерева[2], а також дерева самосівів і порослеві з діаметром кореневої системи не більше ніж 5 см[3].

Недоліки підзаконних актів, що регламентують знос дерев у містах і населених пунктах

[ред. | ред. код]

У трьох основних юридичних документах, що регламентують в Україні утримання в населених пунктах зелених насаджень, ні у Правилах утримання зелених насаджень в населених пунктах України, ні в порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, ні в Законі України «Про благоустрій населених пунктів» немає пояснення, яке дерево відноситься до сухостойних або фаутних[4][5][3]. Така невизначеність дозволяє будь-яке дерево, що має одну-дві сухі гілки, визнати сухостойним і спилювати. Також до фаутного дерева можна віднести будь-яке дерево з наявністю вад стовбура — дупел, сухобокості, тріщин, напливів деревини, механічних ушкоджень, ушкоджень шкідниками, хворобами і тому подібне.

У Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених Міністерством будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства України 10.04.2006 (пункт 9.1.12) є тільки пояснення терміну «аварійне дерево» — це дерево, яке може складати загрозу для життя і здоров'я пішоходів, транспортних засобів, пошкодити лінії електропередач, будинки, споруди або знаходиться у пошкодженому стані внаслідок снігопадів, вітролому, урагану і інших стихійних природних явищ, або за наявності гнилої серцевини ствола, значної суховершинності, досягнення вікової межі"[5].

Останні три характеристики «аварійного дерева» — гнила серцевина, значна суховершинність і досягнення вікової межі не лише дають юридичне обґрунтування знищувати усі дуплисті дерева, що відіграють величезну роль для охорони біорізноманітності, але і зараховувати до «аварійних» значну кількість дерев в парках, скверах і міських об'єктах ПЗФ, що не представляють ніякої загрози для людей, транспорту, будинків і інших споруд.

Завдяки невизначеності термінів «сухостойне дерево», «фаутне дерево» і розпливчастості і нечіткості визначення терміну «аварійне дерево», під ці категорії дерев, що підлягають беззастережному зносу, потрапляє значна кількість дерев, що ростуть в міських об'єктах ПЗФ, парках, скверах, що веде не лише до знищення жител багатьох диких тварин, що мешкають у дуплах міських дерев (білки, кажани, сови, дятли, синиці, личинки жука-відлюдника і тому подібне), але і до загибелі унікальних вікових дерев, які є справжніми пам'ятками природи, проте «досягли вікової межі» і, на думку комунальників, перетворилися на «аварійні» дерева[3][5] .

Слід також підкреслити один дуже характерний момент. Згідно Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, оновлена вартість за вирубування аварійних, сухостойних і фаутних дерев не нараховується[3]. Таким чином створений прекрасний механізм для заробляння грошей шляхом організації в містах і населених пунктах широкомасштабних лісосік під виглядом санітарних рубок. Так, у грудні 2016 р., комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва, під виглядом боротьби з «аварійними і сухостойними» деревами у заповідній зоні РЛП «Лиса гора» вирубало 228 дерев[6].

Порушення природоохоронного законодавства

[ред. | ред. код]

Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, і Правила утримання зелених насаджень в населених пунктах України, сприяючи знищенню дуплистих і сухостойних дерев, що є житлами рідкісних видів фауни і флори, порушують наступні Закони України і міжнародні акти:

  1. Статтю 39 Закону України «Про тваринний світ», що вимагає забезпечувати охорону жител і умов розмноження тварин при лісогосподарських заходах.
  2. Статтю 27 Закону України «Про рослинний світ», яка забороняє технології, які викликають порушення стану і умов зростання рослин.
  3. Статтю 20 Закону України «Про Червону книгу України», яка свідчить про відповідальність винних у погіршенні умов мешкання (зростання) видів тварин і рослин, занесених в Червону книгу України.
  4. Статтю 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка притягає до відповідальності винних у погіршенні умов мешкання (зростання) тварин і рослин, занесених в Червону книгу України. Стаття 87 цього Кодексу притягає до відповідальності винних в порушенні умов охорони жител тварин.
  5. п. Д, статті 8 Конвенції про охорону біологічної різноманітності, який зобов'язує налагодити охорону природних жител видів флори і фауни і збереження популяцій видів у природних умовах.
  6. п. 4, статті 3 Угоди про охорону кажанів в Європі, який зобов'язує здійснювати необхідні дії з метою охорони кажанів.
  7. п. б, статті 6 Конвенцій про охорону дикої флори і фауни і природних жител в Європі (Конвенція Берну), який забороняє завдавати умисного збитку місцям виведення потомства або відпочинку або їх знищення.
  8. У зв'язку з входженням України до Євросоюзу, порушуються ст. 2, 4, 5 Директив Ради Європи «Про охорону диких птахів» від 2.04.1979 р. і ст. 6, 12, 13 Директив Ради Європи «Про охорону жител дикої фауни і флори» від 21.05.1992 р.[7]

Заходи по поліпшенню підзаконних актів, що регламентують знос дерев у містах і населених пунктах

[ред. | ред. код]

У зв'язку з вищевикладеним, необхідно домагатися внесення змін до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах і в Правила утримання зелених насаджень в населених пунктах України, виключивши з цих документів поняття «сухостойні» і «фаутні» дерева, а також уточнивши термін «аварійне» дерево, виключивши з нього поняття сухостойності, досягнення вікової межі, а також наявність гнилої серцевини. Окрім цього необхідно домагатися, щоб за вирубування усіх без виключення лісів виплачувалася оновлена вартість.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Лісовий кодекс України
  2. Фаутне дерево (англ. faut — дефект) — дерево з наявністю вад стовбура (фаутів): дупел, відшмигів, сухобокості, тріщин, відлупів, напливів деревини, механічних ушкоджень, ушкоджень гнилизною і іншими грибними хворобами (пузирчаста іржа) тощо
  3. а б в г Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України 1 серпня 2006 р. № 1045.
  4. Закон України «Про благоустрій населених пунктів»
  5. а б в Правила утримання зелених у населених пунктах України, затверджено наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України 10.04.2006 р. № 105.
  6. Відповідь Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва от 24.02.2016 р. № 61.
  7. Борейко В. Е. Порядок удаления деревьев, кустов, газонов и цветников в населенных пунктах и Правила содержания зеленых насаждений в населенных пунктах Украины нарушают украинское и международное экологическое законодательство