Премія імені Нобуро Офуджі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Премія імені Нобуро Офуджі
Дата створення / заснування 1962
Назва каною おおふじのぶろうしょう
Названо на честь Noburō Ōfujid
Країна  Японія
На честь Noburō Ōfujid
Організатор The Mainichi Newspapers Co.d і Sports Nippond

Премія імені Нобуро Офуджі (яп. 大藤信郎賞, Ōfuji Noburō shō) — нагорода в галузі анімації, яка вручається на церемонії кінопремії Майнічі. Названа на честь японського мультиплікатора Нобуро Офуджі. Вперше вручена 1962 року.

Історія[ред. | ред. код]

Після смерті аніматора Нобуро Офуджі в 1961 році, виданням Майнічі було засновано нову нагороду на його честь. Спеціаліст із анімації силуетів, Офуджі був одним із перших японських аніматорів, які здобули міжнародне визнання, отримавши нагороди на Каннському кінофестивалі 1952 року та Венеційському кінофестивалі 1956 року. Цю нагороду вперше було вручено в 1962 році за Tale of a Street Corner (яп. ある街角の物語, Aru Machi Kado no Monogatari) Осаму Тезуки.

З розвитком анімаційної індустрії в Японії у 1980-х роках у номінантах стали переважати високобюджетні роботи, а не роботи незалежних аніматорів, для підтримки яких премія була заснована. Щоб вирішити цю проблему, було засновано Animation Grand Award, щоб нагороджувати великомасштабну кінематографічну анімацію, дозволяючи нагороді Офуджі знову зосередитися на коротких творах. Нагорода Animation Grand Award вперше була вручена в 1989 році анімаційному фільму Служба доставки Кікі, юної відьми (яп. 魔女の宅急便, Majo no Takkyūbin) Хаяо Міядзакі.

Переможці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]