Принц Кінаші но Кару

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Принц Кінаші но Кару
яп. 木梨軽皇子
Народився5 століття
Помер453
Провінція Ійо, Південноморський край, Японія
КраїнаЯпонія
БатькоІмператор Інґьо
МатиOshisaka no Ōnakatsu no Himed
Брати, сестриPrincess Karu no Ōiratsumed, Імператор Юряку, Імператор Анко, Prince Yatsuri no Shirahikod і Prince Sakai no Kurohikod

Принц Кінаші но Кару (木梨軽皇子, Кінаші но Кару но Міко, помер приблизно у 453) — японський принц, первісток імператора Інґьо та імператриці Ошісака но Онакацухіме. Рідний брат двох майбутніх імператорів: принца Анахо (імператор Анко) та принца Охацусе Вакатаке (імператор Юряку).

Принц Кінаші но Кару був великим сином Імператора, проте його амбіціям зашкодили звинувачення у нездорових стосунках з власною сестрою, принцесою Кару но Ойрацуме. Сам Кінаші но Кару ніколи не знав, що принцеса була його сестрою. Одного дня принц зізнався батьку у своєму коханні до неї, але імператор заборонив будь-які любовні стосунки між ними, оскільки Кару но сама була коханкою Інґьо.

Після смерті імператора Інґьо почалася битва за престол. Анахо захопив владу і наказав повісити принцесу Кару но Ойрацуме та вигнав брата з двору. Кінаші но Кару зібрав однодумців, з якими спробував врятувати сестру, але Анахо схопив її та приставив лезо до її горла. Аби врятувати сестру Кінаші но Кару мусив поступитися престолом і вирушити у вигнання. Анахо тоді став імператором Анко.

У хроніці «Кодзікі» сказано, що він вирушає до провінції Ійо, де накладає на себе руки. У «Ніхон Сьокі» навпаки — говориться, що це принцеса Кару но Ойрацуме вирушила у вигнання до провінції Ійо ще за життя батька, а принц вкоротив собі віку вже після програшу боротьби за трон.[1]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Prince Karu Loves His Sister Princess. https://www.sacred-texts.com/ (англійською) .