Північно-Західна хорда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Північно-Західна хорда позначена жовтим

Північно-Західна хорда (рос. Северо-Западная хорда) — магістральна автомобільна дорога у Москві. Хорда завдовжки 30 км проходить від Сколковського шосе до Ярославського шосе і сполучає райони Західного, Північно-Західного, Північного і Північно-Східного округів Москви[1]. Відкрита 29 листопада 2019, разом з відкриттям Нового Карамишевського моста[2].

Ділянки

[ред. | ред. код]

Північно-Західна хорда задумана як дорога, що сполучає північно-східні і південно-західні райони Москви, минаючи центр міста. За проектом вона проходить від Сколковського шосе по Вітебській вулиці, Кубинці, вулиці Боженка, Ярцевській вулиці, Крилатській вулиці, вулиці Нижні Мньовники, вулиці Народного Ополчення, вулиці Алабяна, Балтійській вулиці, Великій Академічній вулиці, 3-му Нижньолихоборському проїзду, по ділянках нового будівництва уздовж Малого кільця Московської залізниці до проїзду Серебрякова з виходом на Ярославське шосе у Северянінського шляхопроводу[3].

Об'єкти

[ред. | ред. код]

Хорда має у своєму складі низку інженерних об'єктів, в тому числі Алабяно-Балтійський тунель, Михалковський тунель, лівоповоротний тунель на автомагістраль Москва - Санкт-Петербург, тунелі на Молодогвардійській та Єльнінській вулицях на перетині з Ярцевською, лівоповоротний і розворотний тунелі на Рубльовське шосе, розворотний тунель по Рубльовському шосе, естакаду перед Рубльовським шосе (сполучає 3-ю Крилатську вулицю і вулицю Крилатські Пагорби), міст-дублер Крилатського мосту, Новий Карамишевський міст через канал імені Москви поруч з Карамишевським мостом, естакаду через Дмитрівське шосе, естакадну розв'язку біля Готельної вулиці, естакаду через Мале кільце Московської залізниці біля станції метро «Владикіно», естакадну розв'язку біля станції метро «Ботанічний сад», лівоповоротну естакаду на Ярославське шосе, вінчестерний тунель на вулиці Народного ополчення під перетином з Берзаріна та 35 надземних і підземних переходів[4].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Когда поедет Северо-Западная хорда. Мослента. 12 жовтня 2016. Процитовано 26 вересня 2017.
  2. Сергей Собянин открыл балочный мост через Канал имени Москвы
  3. Строительство хорд. Комплекс градостроительной политики и строительства города Москвы. Архів оригіналу за 4 жовтня 2017. Процитовано 26 вересня 2017.
  4. Северо-Западная хорда. Комплекс градостроительной политики и строительства города Москвы. Архів оригіналу за 12 липня 2017. Процитовано 26 вересня 2017.

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Северо-Западная хорда. Комплекс градостроительной политики и строительства города Москвы. Процитовано 3 квітня 2017.