Раёк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Раёк
фотографія
Основна інформація
Жанр Попмузика, інді-поп
Роки з 2018 до сьогодні
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова Російська
Склад Павло Слободянюк
Оксана Несененко

«Раёк» (в перекладі українською Райок) — український музичний гурт з Києва, створений Павлом Слободянюком та Оксаною Несененко. Дует прославився після випуску дебютного альбому «Море огня» в 2021 році.[1]

Історія[ред. | ред. код]

У 2018 році Павло Слободянюк запросив Оксану Несененко для участі у своєму музичному проекті Yah.[2] Після плідної співпраці вони вирішили створити музичний дует «Раёк».[3] Назва означає пересувний народний театр, що складається з невеликого ящика з двома збільшувальними стеклами попереду. Усередині нього переставляються картинки або перемотується з одного катка на інший паперова смуга з доморощеними зображеннями різних міст, великих людей і подій.

У 2019 році випустили кілька помітних треків і кліпів — «Волнами», «Буду хорошей» i «Облака».[4]

У 2021 році група презентувала дебютний альбом «Море огня», який отримав високу оцінку музичних критиків і став широко відомий в Україні та Росії.[5] Про групу написали кілька великих видань — Медуза, Афіша, the Flow та ін а пісні з альбому вийшли в топ чарти стрімінгових сервісів з прослуховувань. За підсумками, альбом «Море огня» був визнаний одним з кращих поп-релізів 2021 року.[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Раёк «Море огня». The-Flow.ru (рос.). Процитовано 9 липня 2022.
  2. Новое имя: Инди-поп-дуэт "Раёк". BURO. (рос.). Процитовано 9 липня 2022.
  3. Участники поп-дуэта "Раёк" рассказали, какой смысл вкладывают в свои композиции (ВИДЕО). UATV (ru-RU) . 11 лютого 2020. Процитовано 9 липня 2022.
  4. Инди-группа Раёк Буду хорошей: Смотрите клип. BURO. (рос.). Процитовано 9 липня 2022.
  5. «Поджигай, я жажду» Киевский дуэт «Раёк» с огненным клипом «Ранний рай» в марафоне «Агенты лета». Meduza (рос.). Процитовано 9 липня 2022.
  6. «Раёк» показывают, чем вдохновлялись, сочиняя «Море огня», идеальный поп-альбом 2021 года. Афиша. Процитовано 9 липня 2022.