Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області» — заклад професійно-технічної освіти, який готує фахівців у будівельній та інших галузях економіки України. Розташований у Салтівському районі м. Харкова.

Історія[ред. | ред. код]

У листопаді 1943 року навчальний заклад заснований, як школа фабрично-заводського навчання № 8, яка згодом була перейменована на фабричний навчальний заклад № 32[1].

Він був прикріплений до верстатобудівного заводу. Під керівництвом майстрів підприємства учні відбудовували місто, його підприємства, а також допомагали виробляти продукцію для потреб фронту.

З 1956 року змінюється назва закладу: фабричний навчальний заклад № 32 перетворюється на дворічне будівельне училище № 8.

У 1968 році назву знову було змінено на міське професійне училище №20[1].

У 1997 році воно було реорганізовано, а у 2017 році отримало назву Регіональний центр професійної освіти.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Учні навчального закладу проходять практику у різних будівельних організаціях, наприклад[2]:

У закладі є два спортивні зали (тренажерний та для боксу), працюють гуртки технічної творчості, художньої самодіяльності[3].

Також у закладі працює бібліотека, що забезпечена різними технічними засобами: комп'ютером з'єднаним з мережею Інтернет, копіювальним апаратом тощо[3].

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]