Ренді Севідж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ренді Севідж
Реальне ім'я: Рендалл Маріо Поффо
Імена на рингу: Ренді Севідж
Ренді Поффо
Паук
Зріст: 188 см
Вага: 111 кг
Дата народження: 15.11.1952
Місце народження: Колумбус, Огайо, США
Дата смерті: 20.05.2011
Місце смерті: Семіноле, США
Тренер: Анджело Поффо
Дебют: 1973
Кінець кар'єри 2005

«Мачо» Ренді Севідж (англ. "Macho Man" Randy Savage); Реальне ім'я Рендалл Маріо Поффо (англ. Randall Mario Poffo; 15 листопада 1952, Колумбус — 20 травня 2011[1], Семіноле, Флорида) — американський професійний реслер, найбільш відомим за своїми виступами в федераціях WWE і WCW. Також він деякий час працював в TNA. Протягом своєї професійної кар'єри Севідж десять разів ставав чемпіоном світу у важкій вазі: двічі в WWF, чотири рази в WCW, тричі в ICW і один раз в USWA. Також він одного разу здобув перемогу в WWF(Е), завоювавши титул Інтерконтинентального Чемпіона.

Ренді став переможцем матчу WWF(Е) «Король Рингу» (King of the Ring) 1987-го року, а в 1995 -му виграв «Третю Світову Війну» (World War 3), організовану WCW. За часів його виступів в WWF(Е) і WCW роботу менеджера виконувала його дружина — Елізабет Енн Хьюлітт (Elizabeth Ann Hulette), більш відома на рингу як Міс Елізабет (Miss Elizabeth).

У 2003 році записав музичний альбом «Be a Man».

Біографія[ред. | ред. код]

Ренді Маріо Поффо (Randy Mario Poffo) народився в Колумбусі, штат Огайо (Columbus, Ohio), і був старшим сином у родині Джуді і Анджело Поффо. Батько Ренді був італійським американцем, а мати єврейкою за національністю[2]. У 50-х і 60-х роках XX-го століття Анджело був відомим реслером і одного разу навіть потрапив од Шоу Ріплі «Віриш чи ні!»(Ripley's Believe It or Not!) завдяки величезній витривалості — він міг присідати кілька годин поспіль[2].

У 18 років Ренді почав грати за малу бейсбольну лігу, але одного разу під час невдалого кидка сильно пошкодив праве плече, і йому довелося навчитися кидати м'яч лівою рукою. Останній сезон Ренді як гравця відбувся в 1974 році; він тоді грав за команду «Tampa Tarpons»[3]. Всього ж він зіграв в 289 іграх в чотирьох сезонах[4].

Реслінгом Поффо зацікавився в 1973 році, під час бейсбольного міжсезоння. Його перший гіммік на рингу відповідав Людині — павуку, і ім'я теж було відповідним — «Павук» («The Spider»)[5].

У червні 1985-го Севідж підписав контракт зі Світовою Федерацією реслінгу (WWF) Вінса МакМахона (Vince McMahon), де однією з перших його появ на рингу була «Ніч Титанів» («Night Titans»), що проходила по вівторках[6].

Севідж встиг попрацювати і на акторському терені, як і багато хто з його колег-реслерів. Так, в 2002 році він виконав невелику роль у фільмі «Людина — Павук» («Spider — Man»), з'явився в картині «До бою готові»(«Ready to Rumble») і озвучив персонажа в диснеївському анімаційному фільмі «Вольт» («Bolt»).

7 жовтня 2003 року Мачо Мен записав реп-альбом під назвою «Be a Man» і збирався продовжити музичну кар'єру, проте, більше ніяких альбомів випущено не було.

Трагедія сталася 20 травня 2011 року, коли у Севіджа прямо за кермом власного автомобіля стався серцевий напад і, втративши управління, машина з'їхала з дороги і врізалася в дерево[7]. Його дружина Лінн, з якої вони нещодавно відзначили річницю весілля, також перебувала в машині, але вона відбулася лише невеликими синцями. Приїхала швидка доставила Ренді в найближчу лікарню, де він помер від отриманих травм. Йому було 58 років.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Randy Savage dies at car accident
  2. а б A wrestling dynasty
  3. Randy Poffo career minor league statistics
  4. Randy Poffo career minor league statistics
  5. Savage's Profile»
  6. «Randy Savage's Bio»
  7. Medical examiner: Randy «Macho Man» Savage died of heart disease. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 7 липня 2016.