Російська спілка есперантистів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Российский союз эсперантистов
Російський союз есперантистів
Абревіатура РоСЕ
Тип національний відділ Всесвітньої Асоціації Есперантоd
Засновник Колкер Борис Григорович
Засновано 28 грудня 1991
Правовий статус всеросійська організація
Країна  Росія
Членство колективне або індивідуальне
Офіційні мови есперанто, російська
Попередник Soviet Republics Esperanto Uniond
Керівник Aleksandr Lebedevd (2019)
Вебсайт: REU.ru

CMNS: Російська спілка есперантистів у Вікісховищі

Російський союз есперантистів (РоСЕ; рос. Российский союз эсперантистов / РоСЭ, есп. Rusia Esperantista Unio / REU) — це загальноросійська громадська організація, що об'єднує прихильників поширення міжнародної мови есперанто у всіх сферах людської діяльності для встановлення справедливого і рівноправного мовного порядку у всьому світі, зміцнення взаєморозуміння і дружби між народами, що населяють Землю.

Членами РоСЕ є індивідуальні есперантисти та їх об'єднання - клуби - у різних регіонах Росії.

РоСЕ - громадська організація, яка існує виключно на некомерційній добровільній основі, і його кошти формуються переважно із членських внесків та добровільних пожертвувань.

Попередники[ред. | ред. код]

Діяльність[ред. | ред. код]

РоСЕ організовує зустрічі різноманітні есперантистів - конгреси, зльоти, фестивалі - метою яких є мовна практика, визначення стратегії розвитку руху есперантистів та подальшого поширення міжнародної мови, розвиток культури - літератури, музики, поезії - на міжнародній мові, а також просто дружнє спілкування однодумців.

РоСЕ видає літературу мовою есперанто, в тому числі журнали, а також навчальні посібники, словники, книги про Есперанто та рух есперантистів російською мовою, касети і компакт-диски з піснями на есперанто. Книжкова служба РоСЕ займається розповсюдженням літератури на Есперанто серед своїх членів і всіх зацікавлених осіб.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • О Российском союзе эсперантистов [Про Російський союз есперантистів]. Российский союз эсперантистов (російською) . 2010. Архів оригіналу за 12 липня 2013. Процитовано 27 лютого 2011.

Див. також[ред. | ред. код]