Спектральний аналіз (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Спектральний аналіз
англ. Spectral
Жанр фільм-трилер і науково-фантастичний фільм
Режисер Nic Mathieud
Продюсер Jon Jashnid
Сценарист Ian Friedd
У головних
ролях
Джеймс Бедж Дейл[1][2], Емілі Мортімер, Брюс Ґрінвуд, Max Martinid, Clayne Crawfordd, Cory Hardrictd і Стівен Рут
Оператор Боян Базеллі
Композитор Junkie XL
Кінокомпанія Legendary Pictures
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 107 хв.[3]
Мова англійська
Країна  США
Рік 2016
IMDb ID 2106651

«Спектральний аналіз» (Spectral) — фантастичний бойовик 2016 року режисера Ніка Матьє — його режисерський дебют. Сценарій написали Йєн Фрід, Джон Гейтінс, Джеймі Мосс та Джордж Нолфі. Фільм вийшов на «Netflix» 9 грудня 2016 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Вигадані події відбуваються у Молдові, де обмежений контингент Збройних сил США бере участь у збройному конфлікті між урядовими військами і повстанцями. Один зі спецпризначенців загону «Дельта» убитий невидимою істотою. Співробітник DARPA Марк Клайн, розробник гіперспектральних камер, отримує наказ вирушити до Молдови.

На авіабазі на околиці Кишинева він знайомиться з командувачем генералом Орландом та агентом ЦРУ Френ Медісон. Йому показують записи, зроблені камерами солдатських шоломів. На кожному записі є прозорий гуманоїдний об'єкт, який вбиває солдатів дотиком. Щоб зрозуміти природу аномалії, Клайн і Медісон прямують із загоном у зону, де востаннє повідомлялося про зниклу команду. Там вони виявляють, що всіх членів команди вбито. На них теж нападають, але вони не можуть пошкодити аномалії звичайною зброєю і відступають.

Клайн виявляє, що аномалії являють собою конденсати Бозе-Ейнштейна. Це пояснює їхню здатність проходити крізь стіни та вбивати людей холодом, а також те, чому їх зупиняють залізна тирса та кераміка. Він разом з Орландом і військовими техніками, що вижили, розробляє імпульсну зброю, здатну руйнувати конденсат. Наступного ранку вони прямують до електростанції, оскільки тільки вона може дати достатньо енергії для виробництва конденсату. Там Клайну вдається активувати самознищення машини, тим самим відключаючи копії конденсату. Потім він відокремлює мізки та людські останки від машини, щоб позбавити їх болю і дати їм спокій.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джеймс Бедж Дейл Клайн Клайн
Емілі Мортімер Медісон Медісон
Брюс Грінвуд генерал Орланд генерал Орланд
Макс Мартіні капітан капітан
Корі Хардрікт Алессіо Алессіо
Клейн Кроуфорд Толл Толл
Урсула Паркер Сарі Сарі
Ділан Сміт Телбот Телбот
Луї Озава Чанчіен Чен Чен
Джиммі Акінгбола Макфадден Макфадден
Раян Роббінс Комсток Комсток
Стівен Рут Міндала Міндала
Філіп Булкок Кріс Девіс Кріс Девіс
Ройс Пірресон Ліо Діас Ліо Діас

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]