Пошуковий робот: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
TXiKiBoT (обговорення | внесок)
м робот додав: pt:Web crawler
вікіфікація, орфографія
Рядок 1: Рядок 1:
'''Пошуковий робот''' ("веб-павук", краулер, спайдер) - [[комп'ютерна програма|програма]], що є складовою частиною [[пошукова система|пошуковаї системи]] і призначена для обходу сторінок [[інтернет]]у з метою занесення інформації про них (ключові слова) у базу.
'''Пошуковий робот''' ("веб-павук", краулер, спайдер) - [[комп'ютерна програма|програма]], що є складовою частиною [[пошукова система|пошукової системи]] і призначена для обходу сторінок [[інтернет]]у з метою занесення [[Інформація|інформації]] про них (ключових слів) у [[База даних|базу даних]].


Павуки здійснюють загальний пошук інформації в Інтернет. Павуки повідомляють про зміст знайденого документа, індексують його і добувають підсумкову інформацію. Вони також переглядають заголовки, деякі посилання і відправляють проіндексовану інформацію до бази даних пошукового механізму.
Павуки здійснюють загальний пошук інформації в [[Інтернет]]і. Вони повідомляють про зміст знайденого документа, [[Індекс бази даних|індексують]] його і добувають підсумкову інформацію. Вони також переглядають заголовки, деякі посилання і відправляють проіндексовану інформацію до бази даних пошукового механізму.


[[Категорія:Пошукові системи]]
[[Категорія:Пошукові системи]]

Версія за 12:23, 13 серпня 2010

Пошуковий робот ("веб-павук", краулер, спайдер) - програма, що є складовою частиною пошукової системи і призначена для обходу сторінок інтернету з метою занесення інформації про них (ключових слів) у базу даних.

Павуки здійснюють загальний пошук інформації в Інтернеті. Вони повідомляють про зміст знайденого документа, індексують його і добувають підсумкову інформацію. Вони також переглядають заголовки, деякі посилання і відправляють проіндексовану інформацію до бази даних пошукового механізму.