Ігнатьєв Олег Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігнатьєв Олег Григорович
Файл:Ignatev O G.jpg
Народився21 травня 1949(1949-05-21) (75 років)
Миколаїв
ГромадянствоСРСР СРСРУкраїна Україна
Місце проживанняМиколаїв
Діяльністьрежисер, актор
Alma materКНУТКіТ ім.І.Карпенка-Карого
У шлюбі зІгнатьєва Надія Дмитрівна
НагородиЗаслужений діяч мистецтв України

Ігнатьєв Олег Григорович - народився 21 травня 1949 року у Миколаєві, головний режисер Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії. Заслужений діяч мистецтв України.

Біографія

Свою трудову діяльність Олег Григорович почав в 1967 році, на Південному турбінному заводі «Зоря». Одночасно в цей час він став студентом, акторського факультету Київського театрального інституту імені Карпенко-Карого.

Після закінчення університету у 1971 році, був зарахований актором до трупи Миколаївського обласного українського музично-драматичного театру. Працюючи в театрі без відривно від творчого процесу здобуває другу вищу освіту протягом 1973-1977 років, навчаючись на режисерському факульеті, цього ж таки університету який закінчив 10 років тому.

У 1979 році Ігнатьєв розпочинає свою режисерську кар'єру, початок якої позначився у сферу інтелектуального і психологічного театру. Перші нагороди та заслужене визнання молодому майстру приносять його перші постановки.

У 1983 році Олег Григорович зайняв посаду головного режисера, яку займає і до тепер. Знавець і пропагандист українського музичного театру, Олег Ігнатьєв переконаний , що український театр драми та музичної комедії має висвітлювати не тільки обрядовий бік національного театрального мистецтва, але і якомога яскравіше та глибше передавати глядачам думки, філософію, самобутність української культури. Перша вимога головного режисера до себе й до трупи – кожна вистава повинна мати знак якості незалежно від того, що це: комедія, драма, шоу, оперета, трагедія чи мюзикл. Завдяки його талантові та невтомній праці вдалося глибше розкрити музичний потенціал трупи, освоїти великі театральні форми та драматургію інтелектуальної драми.

У 1999 Ігнатьєв був керівником постановочної групи звітного концерту майстрів мистецтв та художньої самодіяльності Миколаївщини в Києві, який отримав високу оцінку уряду. У 2001 спектакль «Езоп» став переможцем у номінації «За сучасне прочитання античної теми» на фестивалі античної драми "Боспорські агони".

у 1997 році отримав звання "Громадянин року"

Постановки

Серед найкращих робіт майстра:

  • «Сволота» за п’єсою Я.Гловацької
  • «Оргія» Л.Українки
  • «Пенелопа» О.Журбіна
  • «Містерія-буф» В.Маяковського
  • «Дами і гусари» А.Фредро
  • «Чудова потвора» за Г.Фігейреду
  • «Франческа да Ріміні» М.Ситника за Данте
  • «Моя чарівна леді» Ф.Лоу
  • «Запорожець за Дунаєм» С.Гулака-Артемовського
  • «Енеїда» І.Котляревського
  • «Циганський барон» Й.Штрауса
  • «Містер Ікс» І. Кальмана
  • «Кармалюк» М.Зарудного
  • «Дон Жуан» і «Езоп» Фігейредо
  • «Два клени» Є. Шварца

На рахунку майстра безліч і інших робіт. Адже гострий аналітичний розум, багатий мистецький досвід, володіння технікою акторської гри, дозволяють йому ставити перед виконавцями чітке завдання і втілювати складні художні концепції . Олег Ігнатьєв сповідує видовищний театр, побудований на засадах музичності, народної органіки, емоційної відвертості, позбавленої рефлексії і штучності, площадної поліфонічності. Він вміло використовує багатюще надбання українського театру – акторський універсалізм. Спираючись на традиції, шукає нові шляхи синтезу акторської дії і музики. Олега Григоровича Ігнатьєва знають і цінують як талановитого режисера, яскравого актора, обдарованого викладача.

Джерела

Ігнатьєв О. Г.

Игнатьев О.Г Биография