Елен і друзі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 09:11, 26 жовтня 2011, створена РобоСтася (обговорення | внесок) (→‎Посилання: + {{Ізольована стаття}} за допомогою AWB)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

"Еле́н і хлопці" (фр. Hélène et les Garçons) - французький молодіжний серіал 90-х років про взаємини молодих людей. Серіал розповідає про життя французьких студентів. Всі вони навчаються в університеті, живуть у гуртожитку, дружать, люблять один одного, сваряться, розходяться, миряться, грають в музичній групі. Головна героїня серіалу - Елен.

Історія

Телесеріал "Елен і хлопці", в якому розповідається про життя групи студентів факультету соціології, вперше вийшов на екрани телебачення 11 травня 1992 на каналі TF1 (Франція) і мав величезний успіх у телеглядачів. Кожній серії творці серіалу приділяли всього один день. За два роки було знято 280 серій. Тривалість кожної - 26 хвилин. Головні герої серіалу, а саме французькі студенти: Ніколя і Елен, Етьєн і Каті, Крістіан і Джоанна, Себастьен і Лалі, Жозе і Бенедикт, стали прикладом для наслідування, для студентів 90-х. У Росії серіал був вперше показаний в 1994 році, на каналі ОРТ (Перший канал). Для російського глядача це був перший молодіжний серіал, а так само перший серіал із закадровим сміхом глядачів.(2)

Критика серіалу у Франції

Відразу ж після виходу серіалу, він зазнав серйозної критики з боку преси. В основному, причиною для критики стали занадто велика нереалістичність студентського життя, відсутність будь-якої соціальної реальності і надто прості персонажі. За всі 280 епізодів, герої серіалу жодного разу не показані на лекції чи за партою, вони майже ніколи не займаються і не готуються до іспитів. Замість навчання, дівчата вважають за краще йти в гімнастичний зал для підтримки форми або йдуть в гараж до хлопців. Крім того, у героїв немає яких-небудь труднощів в житті крім романтичних; нікому з них не доводитися працювати, вони повністю відірвані від зовнішнього світу, як і сам серіал, в якому всі сцени знімалися в кімнаті дівчат або хлопців, гаражі, кафе або гімнастичному залі. Журналіст Globe Hebdo порівняв цей серіал з серіалом «Даллас».
Не показана складність людських взаємин і реалії сучасного французького суспільства. Ніхто з героїв не курить і не п'є (при тому, що 42% французької молоді курить), всі герої білі європейці і серед них немає жодного араба, негра або метиса (при тому що в деяких університетах у Франції, особливо в не престижних, їх кількість доходить до 80%).
Журнал Les Lettres francaises написав що герої серіалу

йдуть прямо до успіху, не зустрічаючи на своєму шляху ніяких перешкод, без проблем з батьками, без наркотиків, без СНІДу, без безробіття, без іммігрантів з Африки, без викладачів, без людей із зовнішнього світу, без подорожей, і в кінцевому рахунку, без майбутньог.

Ніхто з акторів не став зіркою великого кіно, ні в головною, ні в ролях другого плану. Тим не менш, незважаючи на всю критику, серіал був безсумнівним успіхом і користувався дуже великою популярністю як у Франції так і за кордоном.(9)

Продовження серіалу

Новий серіал про Елен і її друзів називається «Таємниці кохання» (Les Mysteres De L'Amour), це третє продовження серіалу "Елен і хлопці", наступне після "Мрії любові" і "Канікули любові". У проекті задіяний актор Патрік Пьюдеба, який грає Ніколя, і Себастьєн Рош, виконуючий Крістіана, відомого шанувальникам серіалу як Крі-Крі. На жіночі ролі були також запрошені актриси з оригінального складу. У серіалі з'являється і Елен у виконанні співачки та актриси Елен Ролле. Всього в серіалі 26 епізодів.

Посилання

  1. http://www.helene-rolles.narod.ru/
  2. http://www.segodnya.ua/news/14221450.html
  3. http://www.mediaport.ua/news/world/75680/elen_i_rebyata_vozvraschayutsya_na_ekranyi_foto
  4. http://mnews.net.ua/2011/10/06/%D1%8D%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8F%D1%82%D0%B0/
  5. http://afisha.tochka.net/ua/6355-u-elen-i-rebyata-poyavilsya-sikvel/
  6. http://gazeta.ua/articles/culture/_u-prodovzhennya-serialu-quot-elen-i-hlopci-quot-povernutsya-stari-aktori/371271
  7. http://news.liga.net/ukr/news/NU110849.html
  8. http://fanparty.ru/fanclubs/helene-et-les-garcons/tribune/27191