Елен і друзі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Елен і хлопці
фр. Hélène et les Garçons
Тип телесеріал
Телеканал(и) TF1
Жанр Молодіжна комедія
Тривалість серії ~26 хв.
Керівник проєкту Jean-Luc Azoulayd
Сценарист Jean-Luc Azoulayd і Emmanuelle Mottazd
На основі Перші поцілункиd
У головних ролях Елен Ролле (Hélène Rolles],
Патрік П'юдеба (Patrick Puydebat),
Лінда Лакост (Linda Lacoste),
Лалі Мен'ян (Laly Meignan),
Себастьєн Куріво (Sebastien Courivaud),
Рошель Редфілд (Rochelle Redfield),
Себастьєн Рош (Sebastien Roch),
Лор Гібер (Laure Guibert),
Філіп Вассьор (Philippe Vasseur)
Країна-виробник Франція Франція
Мова оригіналу французька
Перший показ 11 травня 199222 листопада 1994
Кількість сезонів 4
Кількість серій 280
Посилання

"Еле́н і хлопці" (фр. Hélène et les Garçons) - французький молодіжний серіал 90-х років про взаємини молодих людей. Серіал розповідає про життя французьких студентів. Всі вони навчаються в університеті, живуть у гуртожитку, дружать, люблять один одного, сваряться, розходяться, миряться, грають в музичній групі. Головна героїня серіалу - Елен.

Історія

Телесеріал "Елен і хлопці", в якому розповідається про життя групи студентів факультету соціології, вперше вийшов на екрани телебачення 11 травня 1992 на каналі TF1 (Франція) і мав величезний успіх у телеглядачів. Кожній серії творці серіалу приділяли всього один день. За два роки було знято 280 серій. Тривалість кожної - 26 хвилин. Головні герої серіалу, а саме французькі студенти: Ніколя і Елен, Етьєн і Каті, Крістіан і Джоанна, Себастьен і Лалі, Жозе і Бенедикт, стали прикладом для наслідування, для студентів 90-х. У Росії серіал був вперше показаний в 1994 році, на каналі ОРТ (Перший канал). Для російського глядача це був перший молодіжний серіал, а так само перший серіал із закадровим сміхом глядачів[1].

Сюжет

Весь світ крутиться навколо молодої і дуже привабливої Елен та її найліпших друзів. Хоча картина показана в комедійному жанрі, але є досить багато в ній реальних, «життєвих» ситуацій, з якими доводиться мати справу молоді. Всі герої вчаться в одному університеті: вони екстравагантні і амбітні, навчаються на соціологів. Але далеко не соціологія в їх головах - друзі фанатіють від музики і грають власному гаражі. Познайомилися друзі одного вечора: хлопці зустрічають симпатичних дівчат на ім'я Елен і Каті, які дуже їм сподобалися. Незважаючи на той факт, що дівчата на рік старше, молоді люди швидко знаходять спільну мову. Головна героїня серіалу - Елен дуже правильна, її любов - юнак Ніколя. Ще одна пара в серіалі - Лалі і Себастьєн. А найексцентричнішими закоханими є невгамовна Джоанна та Крі-Крі. В серіалі показані історії відданого кохання, справжньої дружби, жорстоких і підступних зрад.

Критика серіалу у Франції

Одразу ж після виходу серіалу, він зазнав серйозної критики з боку преси. В основному, причиною для критики стали занадто велика нереалістичність студентського життя, відсутність будь-якої соціальної реальності і надто прості персонажі. За всі 280 епізодів, герої серіалу жодного разу не показані на лекції чи за партою, вони майже ніколи не займаються і не готуються до іспитів. Замість навчання, дівчата вважають за краще йти в гімнастичний зал для підтримки форми або йдуть в гараж до хлопців. Крім того, у героїв немає яких-небудь труднощів в житті крім романтичних; нікому з них не доводитися працювати, вони повністю відірвані від зовнішнього світу, як і сам серіал, в якому всі сцени знімалися в кімнаті дівчат або хлопців, гаражі, кафе або гімнастичному залі. Журналіст Globe Hebdo порівняв цей серіал з серіалом «Даллас».
Не показана складність людських взаємин і реалії сучасного французького суспільства. Ніхто з героїв не курить і не п'є (при тому, що 42% французької молоді курить), всі герої білі європейці і серед них немає жодного араба, негра або метиса (при тому що в деяких університетах у Франції, особливо в не престижних, їх кількість доходить до 80%).
Журнал Les Lettres francaises написав що герої серіалу

...йдуть прямо до успіху, не зустрічаючи на своєму шляху ніяких перешкод, без проблем з батьками, без наркотиків, без СНІДу, без безробіття, без іммігрантів з Африки, без викладачів, без людей із зовнішнього світу, без подорожей, і в кінцевому рахунку, без майбутньог.

Ніхто з акторів не став зіркою великого кіно, ні в головною, ні в ролях другого плану. Тим не менш, незважаючи на всю критику, серіал був безсумнівним успіхом і користувався дуже великою популярністю як у Франції так і за кордоном[2].

Продовження серіалу

Новий серіал про Елен і її друзів називається «Таємниці кохання» (Les Mysteres De L'Amour), це третє продовження серіалу "Елен і хлопці", наступне після "Мрії любові" і "Канікули любові". У проекті задіяний актор Патрік Пьюдеба, який грає Ніколя, і Себастьєн Рош, виконуючий Крістіана, відомого шанувальникам серіалу як Крі-Крі. На жіночі ролі були також запрошені актриси з оригінального складу. У серіалі з'являється і Елен у виконанні співачки та актриси Елен Ролле. Всього в серіалі 26 епізодів.

Примітки

Зовнішні посилання

  • (рос.) Неофициальный сайт сериала «Элен и ребята» [1]
  • (укр.) У продовження серіалу "Елен і хлопці" повернуться старі актори - gazeta.ua [2]