Список персонажів «Blue Exorcist»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

У цій статті наведено список персонажів манґи та аніме-серіалу Blue Exorcist.

Головні[ред. | ред. код]

Рін Окумура (яп. 奥村 燐, Окумура Рін)
Сейю: Окамото Нобухіко[1]

Головний герой сюжету. П'ятнадцятирічний син і наступник Сатани, що з'явився на світ з утроби земної жінки. Його сили при народженні були запечатані в демонічний меч Курікара (Комакен). Довгі роки Рін не знав про свою справжню сутність, проте в один з моментів меч випустив силу і Рін загорівся блакитним полум'ям, тим самим подавши знак Сатані, що той є його сином. Ріну вдається врятуватися і залишитися на землі, але ціною життя свого прийомного батька, екзорциста Шіро Фуджімото. Тоді Рін вирішує сам стати екзорцистом для чого разом з братом Юкіо вирушає до спеціальної школи, т.з. Академії істинного хреста.

Юкіо Окумура (яп. 奥村 雪男, Окумура Юкіо)
Сейю: Фукуяма Дзюн[1]

Молодший брат-близнюк Ріна. Через те, що після народження його тіло було дуже ослаблене, приховує силу сатани, використовуючи зілля, на відміну від Ріна. Завдяки брату-напівдемону масьо для нього не стало проблемою. Юкіо з семи років таємно навчався у їх прийомного батька Шіро мистецтву екзорцизму, щоб захищати Ріна. Завдяки цьому до моменту надходження обох в Академію Істинного Хреста Юкіо вже був інструктором в школі навчання екзорцизму по предмету антидемонічної Фармакології. Багато оточуючих називають Юкіо за його знання генієм.

Екзорцисти[ред. | ред. код]

Рюджі Сугуро (яп. 勝呂 竜士, Сугуро Рюджі), по прізвиську Бон
Сейю: Кадзуо Накаї[1]

Талановитий хлопець і суперник Ріна в класі. Він — дитя Проклятого Храму, знищеного за 16 років до початку основного дії манґи. Він мріє стати найсильнішим екзорцистом, щоб перемогти Сатану і відновити Храм. Намагається отримати звання майстра як Арії, так і Драгуна.

Шіємі Моріяма (яп. 杜山 しえみ, Моріяма Шіємі)
Сейю: Кана Ханадзава[1]

Подруга і однокласниця Ріна, який разом з Юкіо свого часу вигнав з неї демона, який вселився в її тіло. Після цього дівчина сама вирішила стати екзорцистом.

{{|Ніхонґо|Ідзумо Камікі|神木 出雲|Камікі Ідзумо}}
Сейю: Кітамура Ері[1]

Однокласниця Ріна. Єдина, крім Шіємі, змогла закликати Фамільярі — двох бякко. Досить самовпевнена і егоїстична, але в той же час буває людянішою, ніж однокласники — так, вона першою визнала Ріна після того, як була розкрита його демонічна суть. Крім того, за допомогою своїх бякко вона змогла «згасити» одного з вчителів, коли він загорівся полум'ям Сатани.

Рендзю Шіма
Сейю: Коджі Юса[1]

Однокласник Ріна і друг Сугуро. Вони приїхали з одного храму, і його попросили піклуватися про нього. Походить з багатодітної сім'ї — є п'ятим сином, тому про нього мало хто дбає. Збирається стати Арією (піснепівцем). Моторошно боїться комах.

Конекомару Міва (яп. 三輪 子猫丸, Міва Конекомару)
Сейю: Юкі Каджі[1]

Однокласник Ріна і друг Сугуро. Вони приїхали з одного храму, і його попросили піклуватися про нього. Не має батьків, але в дитинстві був «усиновлений» сектою «Мьо Дха». З цієї причини готовий на все, щоб захистити її. Збирається стати Арією (піснеспівцем).

Орден Справжнього Хреста[ред. | ред. код]

Шіро Фуджімото (яп. 藤本 獅郎, Фуджімото Шіро:), також Отець Фуджімото
Сейю: Кейджі Фуджівара

Колишній Паладин, опікун Ріна і Юкіо, що вважався одним з найкращих екзорцистів у світі. Він був здатний впоратися з тортурами самого Сатани завдяки вольовому зусиллю, однак загинув при спробі останнього забрати в свій світ Ріна.

Фелес Мефісто (справжнє ім'я Мефістофель) (яп. メフィスト・フェレス)
Сейю: Камія Хіроші

Глава Академії Істинного Хреста, екзорцист. Разом з Амаймоном є демоном, одним із синів Сатани. Брехун, володар дару навіювання, а також відмінний стратег. Має унікальну здатність перетворюватися на маленьку собачку, використовуючи заклинання після рахунку до трьох на німецькій мові. Його ім'я є відсиланням до демону Мефистофелю.

Шюра Кіріґакуре (яп. 霧隠 シュラ, Кіріґакуре Шюра)
Сейю: Ріна Сато[1]

Верховний екзорцист першого класу і наставниця Ріна. Отримала звання майстра під керівництвом Шіро Фуджімото. Була таємно послана Ватиканом для з'ясування ситуації, що склалася, як один з учнів на екзорциста.

Інші персонажі[ред. | ред. код]

Амаймон (яп. アマイモン)
Сейю: Тецуя Какіхара

Другий син Сатани, демонічний принц геєнни, молодший брат Мефісто. Також знаний як «Король Землі» за свої здібності маніпуляції цією структурою. Його ім'я є відсиланням до демону Амаймону.

Артур Огюст Ангел (яп. アーサー・オーギュスト・エンジェル, А:са: О:гюсуто Ендзеру)
Сейю: Оно Дайсуке

Новопризначений Паладин. Був посланий Григорієм, щоб допитати Мефісто і дістати Ріна як доказ. За словами Шюри, Артур святий зовні, але диявол усередині. Використовує демонічний меч Калібурн.

Куро (яп. クロ)
Сейю: Аяхі Такагі

Кат Ші, колишній божество-хранитель. Подружився з Фуджімото і став його фамільяром також воротарем Задніх Південних Воріт. Дізнавшись про його смерть, сказився, але, зрозумілий Ріном, визнав його новим господарем. У формі демона являє собою величезного кота з двома хвостами і рогами.

Ключові терміни[ред. | ред. код]

  • Масьо
Давній буддійський термін, у світі Blue Exorcist прийняв значення зіткнення з демоном з метою на все життя бачити йому подібних, тобто бачити демонів. Його проходять всі, хто хочуть стати екзорциста. Обряд Масьо відбувається в строго контрольованих умовах, для безпеки самої ж людини.
  • Класифікація екзорцистів:
    • Арія (піснеспівець) — екзорцист, який для боротьби з демонами цитує Біблію та інші священні тексти.
    • Драгун — той, хто використовує проти нечисті вогнепальну зброю.
    • Приборкувач — той, хто в боях використовує Фамільярів, а саме демонів.
    • Лицар — той, хто використовує мечі.
    • Доктор — той, хто використовує зілля та інше.
  • Види демонів:
    • Вугільна смола — слабкий і найпоширеніший вид демонів. Є прислужниками Астарота. Оточують людей з поганими емоціями. Поява — 1 глава; 1 серія.
    • Домовики — слабкі демони, сильні у своїй масі. Поодинці можуть серйозно докучати людям. Залучаються запахом крові. Поява- 2 глава; 1 серія.
    • Бякко — демон-перевертень, біла лисиця. Служителька Інарі, Богині Урожаю. Поява — 5 глава, 7 серія.
    • Зелений чоловік — нешкідливий дух, здатний вирощувати на своєму тілі будь-яку рослину. Поява — 5 глава, 7 серія.
    • Гуль — напіврозкладений ходячий труп, нападник на людей. Здатний звертати тих в собі подібних. Поява — 5 глава, 7 серія.
    • Баріон — демон, керуючий гірськими породами. Чим довше його тримаєш, тим важче він стає. Поява — 6 глава, 8 серія.
    • Ліпер — демон-жаба. Здатний читати думки людей, заглянувши їм у вічі. Поява — 4 глава; 5 серія.
    • Сатана — повелитель Геєни. «Батько» Ріна і Юкіо. Найсильніший демон, ознака — синє полум'я. Поява — 1 глава; 2 серія.
    • Ходячий ліхтар — демон-кам'яний ліхтар. Спить вночі, коли його запалюють (тобто, нападає на людей). Особливо любить жінок. Поява — 12 глава, 14 серія.
    • Чуча — в манзі — демон-комаха, схожа на метелика. Може відкладати в тіло жертви личинок і потім контролювати. Досягає неймовірних розмірів. Поява — 11 глава, 14 серія.
    • Укобак — дух домашнього вогнища. Вночі, поки всі сплять, він пробирається на кухню і готує їжу для людей. При неповазі до його готуванні або при вторгнення в його робочу сферу може образитися і перестати готувати. Є Фамільяром Мефісто. Поява — 6 серія.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и Loo, Egan (18 грудня 2010). Blue Exorcist TV Anime's 1st Promo Video Streamed. Anime News Network. Архів оригіналу за 13 квітня 2016. Процитовано 8 січня 2024.