Столяр Михайло Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Столяр Михайло
Столяр Михайло
Персональні дані
Дата народження
Місце народження Житомир
Країна Україна Україна
Командна інформація
Дисципліна велошосе
Роль гонщик; тренер
Тип гонщика Командні
гонки
Менеджерські команди
з 2011р по сьогодні Житомирський ДЮСШ "Колос"
Головні перемоги
Майстер Спорту СРСР,"Спартак", 1979р.,багаторазовий чемпіон та призер Житомирськоіі області, на республіканських змаганнях тричі посідав 7 місця ( 1969 р,1974 р,1975 р.)

*Міжнародна велогонка в м.Біла Церква, 1992р.( третє місце)
*Чемпіонат України 1996р. в м.Біла Церква(друге місце),
*Чемпіонат Світу 1997р., 13-те місце

Столяр Михайло Григорович (нар. 20 серпня 1951, Житомир) — радянський,український професійний велогонщик,Майстер спорту СРСР, нині тренер дитячої велошколи в м.Житомир.Серед досягнень численні перемоги на Спартакіадах, сільських спортивних іграх з велоспорту, перемоги на обласних Чемпіонатах з велошосе та Всеукраїнських Іграх ветеранів. Довгий час працював водієм вантажних автомобілів.

У 2003р., закінчив Національний Університет фізичної культури і спорту України за спеціальністю "тренер велоспорта", після чого ще два роки працював веломеханіком в обласній школі вищої спортивної майстерності, і тільки в 2005 році розпочав тренерську діяльність.

В 2007 році перейшов працювати тренером-викладачем в ДЮСШ "Колос", де виховав цілу плеяду чемпіонів України та учасників чемпіонату світу та Європи, трьох майстрів спорту України міжнародного класу та трьох членів збірної команди України.

  • Роман Шевчук
  • Андрій Євдокимов
  • брати Дмитро та Владислав Погорєлови
  • Тетяна Ященко

Тетяна Ященко 6 травня 2018 року на Всесвітній гімназіаді серед школярів в Марокко стала чемпіонкою світу. Це перша медаль з міжнародних змагань за всю історію велоспотру Житомирщини.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Історія розвитку велоспорту на Житомирщині. (монографія), О.С.Кухарський, Г.П.Грибан, Житомир, "Рута"-2016р, 450стр.