Катаріна Соломун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Тамара Модрич-Загорац)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Катаріна Соломун
Народилася 1976
Рієка, Соціалістична Республіка Хорватія, СФРЮ
Діяльність письменниця

Катаріна Соломун (хорв. Katarina Solomun, справжнє ім’я Тамара Модрич-Загорац, нар. 1976, Рієка, Хорватія) — хорватська письменниця, перекладачка, редакторка.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 1976 року в Рієці. Вищу освіту отримала за фахом хорватська мова й література. Після університету працювала коректором і редактором у ЗМІ та видавництвах. 2005 року разом з чоловіком Міланом Загорацем заснувала видавництво Studio TIM[1], де працює і зараз.

Живе з чоловіком і сином у Рієці.

Творчість[ред. | ред. код]

Як редактор опрацювала більше 100 видань у різних видавництвах. Окрім того, переклала низку творів з італійської мови, зокрема Нессії Ланіадо («Хто тебе навчив поганого?», «Мені подобається гратися з іншими дітьми», «Дитячі обмани», «Дитячі запитання»), Паоли Ді П’єтро («Як пережити школу своєї дитини»), Сабріни Рондінеллі («Ходжу, бігаю, літаю») і багатьох інших.

У Хорватії видано її збірку вінтажних кулінарних оповідань – легкі й смачні рецепти домашніх страв на тлі певних сюжетів з життя улюбленого міста[2]. Далі вийшов роман «Виставлю тебе на Фейсбук!»[3], дуже схвально сприйнятий читачами й критикою. Роман увійшов у короткий список конкурсу Бібліотеки Задара на найкращу книжку 2018 року, а також здобув номінацію як одна з найкращих книжок минулого року в списку Хорватського бібліотечного товариства[4]. Книжку перекладено англійською та українською.

На наступний рік заплановано видання роману «Від Землі до Місяця (і назад)», а також готується до друку продовження роману «Виставлю тебе на Фейсбук!»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Studio TIM. Архів оригіналу за 6 жовтня 2018. Процитовано 22 жовтня 2018.
  2. Slatki dobar tek : Neobična obiteljska kuharica (хорв.). Архів оригіналу за 23 листопада 2017. Процитовано 22 жовтня 2018.
  3. Stavit ću te na Facebook! (хорв.). Архів оригіналу за 27 жовтня 2017. Процитовано 22 жовтня 2018.
  4. Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2017. godini (хорв.)

Джерела[ред. | ред. код]