Тарасенківська ЗОШ І-ІІ ступенів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тарасенківська ЗОШ І-ІІ ступенів
Тип ЗОШ
геокоординати не задано:
Засновано 1932
Директор Несен Тетяна Борисівна
Учителі 11
Учні 60
Адреса Україна Україна, 37734, Полтавська область, Оржицький район, с. Тарасенкове, вул. Шкільна, 17а.
Мова українська

Тарасенківська ЗОШ І—ІІ ступенівзагальноосвітня школа, розташована у с. Тарасенкове Оржицького району Полтавської області.

Загальні дані[ред. | ред. код]

Тарасенківська ЗОШ І—ІІ ступенів розташована за адресою: 37734, вул. Шкільна, 17а, с. Тарасенкове Оржицького району Полтавської області.

У школі навчаються 54 учні.

Педколектив навчального закладу — 11 .

Директор школи — Несен Тетяна Борисівна

Історія школи[ред. | ред. код]

Початок будівництва школи[ред. | ред. код]

Для ліквідації неписьменності в селі Тарасенкове Оржицького району Полтавської області приблизно в 1928—1929 роках, було відкрито ЛІКНЕП. Навчання проходило у вечірній час у сільській хаті. При світлі каганців учились писати і читати. Учителів, на жаль, ніхто не пам'ятає.

Перші кроки школи[ред. | ред. код]

Початкова школа згодом відкрилась у 1932 році в хаті-мазанці на території. В одній кімнаті за саморобними столами й ослонами навчались разом 4 класи. У серпні 1939 року почала працювати вчителькою початкових класів Марія Макарівна Мазняк. Після звільнення села від німців в 1943 році початкова школа розміщалась у приміщенні. У цьому приміщенні були: клуб, майстерня, гуртожиток, їдальня, пилорама та ін. У кімнаті стояло 2 ряди саморобних столів, посередині прохід. За одним рядом навчались учні 1—2 класів, за іншим – 3—4 класів. Згодом школа була переведена в будинок, який знаходиться за автобусною зупинкою, у центрі села. Навчання проводилось в одній кімнаті. У 1964 році відкрила двері нова цегляна двоповерхова восьмирічна школа (будинок сучасної контори СТОВ “Агрофірма “Оржицька”). У школі було вісім класних кімнат, піонерська кімната, учительська, водяне опалення від власної котельні. У школі працював буфет.

Перебудова школи[ред. | ред. код]

З 1 вересня 1980 року директором Тарасенківської основної школи стала вчитель російської мови і літератури Любов Олександрівна Денисенко.

1 вересня 2010 року директором Тарасенківської загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів Оржицької районної ради Полтавської області призначено Олену Василівну Балаклієць, яка очолює навчальний заклад і нині.

Протягом майже столітнього існування навчального закладу у селі Тарасенкове отримали путівку в життя більше тисячі учнів, які займали і займають гідне місце у житті.

На сьогоднішній день Тарасенківська ЗОШ І – ІІ ступенів працює над проблемою “Підвищення якості знань учнів, практична спрямованість навчання, формування в школярів свідомого ставлення до нього”. Головною метою педколективу є забезпечення всебічного розвитку особистості в процесі навчання та виховання, розвиток потреби у здоровому способі життя, збереження та зміцнення фізичного і психічного здоров'я учнів як найвищої соціальної цінності, впровадження в навчально-виховний процес нових інтерактивних методів навчання та інформаційних технологій з використанням комп'ютерної техніки.

Гордістю школи є матеріально-технічне забезпечення. За сприяння академіка Анатолія Корнійовича Шидловського у 2004 році було встановлено комп'ютерний клас, що дає можливість проводити уроки інформатики з 2 класу і готувати сучасного конкурентно спроможного випускника.

При навчальному закладі діє етнографічний музей “Берегиня” (керівник музею Савлучинська В. І.), на базі якого постійно проводяться обласні та районні семінари й екскурсії. У школі функціонують спортивний і актовий зали, бібліотека, комбінована майстерня, їдальня, внутрішні санвузли, костюмерна кімната. Класні кімнати великі, просторі і світлі.

Для всебічного розвитку особистості дитини добре налагоджена виховна робота. У позаурочний час школярі відвідують гуртки за інтересами: краєзнавчий, літературний, спортивний, інформатичний. Учні активно залучаються до проведення предметних тижнів, спортивних змагань, конкурсів, тренінгів, свят і вечорів. Результатом плідної праці педколективу є учнівські досягнення. За останні роки на обласному і районному рівнях учнями школи здобуто більше 50 грамот і дипломів у спортивних змаганнях, 30 грамот у мовно-літературних конкурсах, 15 призерів художніх конкурсів, 2 грамоти у ІІ етапі предметних олімпіад. Полтавський університет економіки і торгівлі та Лубенський фінансовий коледж висловили офіційну подяку педагогічному колективу навчального закладу за надання якісних знань та належне виховання випускників школи.

Адміністрація школи і педагогічний колектив активно і злагоджено працюють над досягненням поставленої мети: підвищення рівня навчально-виховного процесу, зміцнення матеріально-технічної бази, залучення спонсорських коштів, які постійно виділяє базове господарство СТОВ “Агрофірма “Оржицька» та приватні підприємці села Тарасенкове.

Випускники школи[ред. | ред. код]

  • Віктор Васильович Мосієнко — медалі «За трудову відзнаку»;
  • Олександр Миколайович Нікітченко — ордена Трудової Слави ІІІ ступеня;
  • Василь Григорович Норка — медалі «За трудову відзнаку»;
  • Олексій Олексійович Савлучинський — ордена Трудової Слави ІІІ ступеня;
  • Ніна Миколаївна Яременко — медалі «За трудову доблесть»;
  • Анатолія Корнійовича Шидловського — академік КПЗ.

Директори школи[ред. | ред. код]

  • Згурський О. І. (з 1964 р.)
  • Власенко С. М. (з 1965 р.)
  • Денисенко Л. О. (з 1980 р.)
  • Коваленко В. І. (з 2000 р.)
  • Балаклієць О. В. (з 2010 р.)

Джерела і посилання[ред. | ред. код]