Тара Браун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тара Браун
англ. Tara Brown
Народилася 14 березня 1968(1968-03-14) (56 років) або 1968
Сідней, Новий Південний Вельс
Країна  Австралія
Діяльність журналістка, телеведуча
Alma mater Davidson High Schoold і Charles Sturt Universityd
Нагороди

Тара Браун (англ. Tara Brown; 14 березня 1968, Сідней) — австралійська телеведуча та репортер.

Життєпис[ред. | ред. код]

Дитинство та сім'я[ред. | ред. код]

Тара Браун народилася в Сіднеї, Новий Південний Уельс, Австралія. Має двох молодших братів. Коли Тарі було 9 років її батьки розлучилися, і з того моменту вона більше не спілкувалася з батьком, оскільки він навіть не намагався зв'язатися з нею[1].

Навчання[ред. | ред. код]

Тара навчалася у університеті Чарльза Стурта в Бетхерсті, Новий Південний Уельс, який закінчила у 1989 році за спеціальністю «Бакалавр мистецтв[1]»

Кар'єра[ред. | ред. код]

Після закінчення навчання вона приєдналася до Сіднейського «Seven Network» як помічник начальника штабу. У 1991 році Браун перейшла до «WIN Television» у Вуллонгонг і взяла участь у кадетській журналістиці[2].

1992 року Тара приєдналася до «Nine Network», і почала працювати включаючи репортажі «Australian Agenda» для програми «Nightline». У 1993 році вона пішла з «Nightline» і стала репортером для «A Current Affair». Її найбільш пам'ятні історії для «A Current Affair» включають серію репортажів про групу австралійських солдатів, що повертаються до В'єтнаму на 20-ту річницю падіння Сайгону; та повнометражна історія про біженців у Бей-Хай на півдні Китаю.

2001 року вона стала репортером програми «60 Minutes» каналу «Nine Network» . Першою людиною, у якої Тара Браун брала інтерв'ю на «60 Minutes», був Мел Гібсон.

Тара Браун також була ведучою у «Nine Sunday AM News».

У квітні 2016 року Тара Браун та ще вісім людей (у тому числі троє інших співробітників «Nine Network», Девід Балмент, Стівен Райс та Бен Вільямсон) були заарештовані за звинуваченнями у викраданні дітей в Лівані. Ліванські судові джерела розповіли «The Guardian», що група буде звинувачена у «збройному викраданні, погрозах і фізичних ушкодженнях» — злочини, за які відбуватимуть покарання у вигляді двадцяти років позбавлення волі з каторжними роботами[3]. Її звільнили з-під варти лише після того, як «Nine Network» заплатили великий грошовий внесок батькові дітей, які були предметом замаху на викрадення[4].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Браун була одружена з телепродюсером Джоном МакЕвоєм з 2000 року, але у 2017 році вони розлучилися. У неї є двоє синів, народжені у 2008 та 2010 роках[5][6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Wiki and Bio of Celebs. Tara Brown wiki, bio, age, family, height, books, married.
  2. Trendcelebsnow. TV Show Host. Tara Brown. Архів оригіналу за 4 липня 2020. Процитовано 4 липня 2020.
  3. News.com.au.Kidnapping charges filed against 60 Minutes crew over botched child recovery mission in Lebanon
  4. Nowtolove. Kidnapping charges against Tara Brown and 60 Minutes crew dropped. Kidnapping charges against Tara Brown and a 60 Minutes crew detained in Lebanon have been dropped, confirms 9News
  5. Famousbirthdays. Tara Brown
  6. Nowtolove. Tara Brown: Baby bliss at 43