Теракт на заводі Міцубісі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Теракт на заводі Міцубісі
Зображення
Часовий пояс UTC
Місце розташування Маруноучі
Дата й час 30 серпня 1974
Кількість поранених 376
Кількість загиблих 8
Мапа

Координати: 35°40′ пн. ш. 139°45′ сх. д. / 35.667° пн. ш. 139.750° сх. д. / 35.667; 139.750

Теракт на заводі Міцубісі — теракт 1974 року організатором якого був антияпонський збройний фронт Східної Азії. В результаті вибуху загинуло 6 людей, 376 поранено.

Події[ред. | ред. код]

Теракт був акцією підтримки Північного Вєтнаму проти США. Члени групи Вовк заклали дві саморобні бомби сповільненої дії масою 45 кілограм у квітковий горщик на вході офісу.

EAAJAF надіслав телефонне попередження людям всередині будівлі за вісім хвилин до вибуху і вимагав негайної евакуації, проте вона була прийнята як жарт. Через чотири хвилини з'явилося інше попередження але телефонна станція як і раніше не сприйняла це серйозно. Одна з бомб вибухнула о 12:45 за токійським часом тоді як інша так і не підірвалась. Вісім людей загинули: п'ять миттєво (в тому числі два співробітники Mitsubishi), ще троє померли після госпіталізації незабаром. За оцінками в результаті вибуху постраждали 376 осіб, з яких близько 330 чоловік були доставлені в лікарню.

Вибух підірвав все скло офісного блоку висотою одинадцять поверхів та скло будівель навпроти, в якому знаходилася штаб-квартира Mitsubishi Electric, і було почуте на Сіндзюці що знаходиться більш ніж за 5 кілометрів.

Транспортні засоби та деякі дерева на вулицях також було знищено.