Термокарстове – Ханчейське – Східно-Таркосалинське – Уренгой-Челябінськ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Термокарстове – Ханчейське – Східно-Таркосалинське – Уренгой-Челябінськ. Карта розташування: Ямало-Ненецький автономний округ
1
1
Східно-Таркосалинське
Східно-Таркосалинське
Ханчейське
Ханчейське
Термокарстове
Термокарстове
Схема трубопроводів. Як «1» позначене приблизне місце приєднання системи до траси Уренгой – Челябінськ

Термокарстове – Ханчейське – Східно-Таркосалинське – Уренгой-Челябінськ – газопровідна система, за допомогою якої забезпечили видачу продукції кількох гігантських родовищ в Тюменській області Росії.

В 1998-му почалась розробка газового покладу гігантського Східно-Таркосалинського родовища. Для видачі його продукції спорудили перемичку довжиною 24 км та діаметром 1020 мм до системи Уренгой – Челябінськ, при цьому траса долає заповнену численними рукавами та озерами долину річки Пур.

За кілька років по тому далі на схід стартувала розробка гігантського Ханчейського родовища, від якого в 2003-му проклали газопровід до Східно-Таркосалинського довжиною 72 км та діаметром 720 мм.

В середині 2010-х ще далі на схід ввели в розробку середнє за розмірами запасів Термокарстове родовище. Від нього в 2014-му спорудили газопровід довжиною 179 км та діаметром 530 мм до Ханчейського родовища, який на своєму шляху долає річку Таз.[1][2][3]

Можливо також відзначити, що окрім газопроводів всі зазначені родовища сполучені системою конденсатопроводів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Восточно-Таркосалинское НГКМ (нефтегазоконденсатное месторождение). bbgl.ru. Процитовано 28 березня 2024.
  2. Группа НОВАТЭК берется за самый перспективный объект. neftegaz.ru (рос.). 9 березня 2004. Процитовано 28 березня 2024.
  3. Тернефтегаз продолжает полномасштабные строительно-монтажные работы на Термокарстовом месторождении. neftegaz.ru (рос.). 30 червня 2014. Процитовано 28 березня 2024.