Трин-трава

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трин-трава
рос. Трын-трава
Жанрмелодрама
комедія
Режисер Сергій Никоненко
Сценарист Віктор Мережко
У головних
ролях
Сергій Никоненко
Лідія Федосєєва-Шукшина
Микола Бурляєв
Євген Шутов
Оператор Михайло Агранович
Володимир Захарчук
Композитор Володимир Мартинов
Художник Ірина Шретер
КінокомпаніяМосфільм
Тривалість87 хв
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1976
IMDbID 0075353

«Трин-трава» (рос. «Трын-трава») — радянський художній фільм кінорежисера Сергія Никоненка, знятий в 1976 році. Прем'єра фільму відбулася 15 жовтня 1976 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Непросто живеться механізаторові Степану Калашникову (Сергій Никоненко) зі своєю коханою дружиною Лідією (Лідія Федосєєва-Шукшина). Лідія любить помріяти серед соняшників, а Степану здається, що вона мріє про принца, але ніяк не про «чоловіка-трудівника». Степан скандалить, йде з дому, але завжди повертається.

Під час чергового такого скандалу в колгосп приїжджає студент — практикант Вадим (Микола Бурляєв). Його обурює грубе ставлення Степана до своєї дружини. Вадим бере Лідію під свою опіку. Він читає їй вірші, розповідає цікаві факти з життя комах, а також втовкмачує, що вона не повинна терпіти грубу поведінку свого чоловіка Степана.

Зрештою, на прохання голови колгоспу (Євген Шутов), Вадим їде. Але Лідія вже звикла до нього і їде слідом за ним в місто. У міському інститутському гуртожитку Вадим втовкмачує Лідії. На наступний день Лідія повертається в своє село. На поромі її зустрічає вірний чоловік Степан.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Трин-трава на сайті IMDb (англ.)