Установка фракціонування в Йоккаїті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Установка фракціонування в Йоккаїті. Карта розташування: Японія
Йоккаїті
Йоккаїті
Виробничий майданчик компанії JSR у Йоккаїті

Установка фракціонування в Йоккаїті – складова виробничого майданчика компанії Japan Synthetic Rubber у портовому місті Йоккаїті на острові Хонсю (узбережжя затоки Ісе).

Введена в експлуатацію у 1960 році, установка фракціонування бутадієну в Йоккаїті стала першим подібним виробництвом компанії Japan Synthetic Rubber (JSR), випередивши на кілька років об’єкти у Тіба та Касімі. Необхудну для її роботи бутилен-бутадієнову фракцію (фракція С4) подає розташована неподалік установка парового крекінгу концерну Tosoh (раніше в Йоккаїті також працювало піролізне виробництво Mitsubishi, проте його закрили ще на початку 2000-х).

Йоккаїтська установка JSR має потужність з вилучення 148 тисяч тонн бутадієну на рік. Він споживається на цьому ж майданчику для виробництва стирен-бутадієнового каучуку (255 тисяч тонн), латексу (120 тисяч тонн), акрилонітрилбутадієнстиролу (250 тисяч тонн) та спеціальних стирен-бутадієнових полімерів (70 тисяч тонн).[1][2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Outline of JSR (PDF).{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. History - Corporate Profile - JSR Corporation. www.jsr.co.jp. Процитовано 13 березня 2019.